Care este legatura intre gripa si un elev olimpic la chimie?

Share This Post

Capitolul 1. In care eroii lucreaza de la birou. Pentru cei de acasa.

Imediat dupa 11 martie, cand Covid-19 a determinat inchiderea salilor de clasa, scoala romaneasca a parut ca sta pe loc. Profesorii cautau solutii pentru a continua sa predea. Elevii? Isi manifestau bucuria. De acasa. Oscilau intre TikTok, Instagram si streaming-ul de filme. Da, stim, Facebook nu mai este la moda.

Acelasi lucru se intampla si la marginea cartierului Crangasi. Elevii Scolli Gimnaziale Geo Bogza erau la casele lor. Parintii isi imparteau timpul intre birou si acasa, incercand sa se acomodeze rapid cu noua situatie. Multe companii isi trimiteau deja angajatii acasa. Inca nu era recomandat😜 sa ne izolam. Totusi,  cu putin ajutor si multa deschidere spre nou, Scoala Gimnaziala Geo Bogza din Bucuresti a avut nevoie de mai putin de o saptamana pentru a relua cursurile. De aceasta data, online.

Totul a pornit de la doi parinti, angajati în IT, care s-au oferit sa faciliteze scoala prin videoconferinta pentru 3 clase. Directiunea a acceptat propunerea. Primul pas: parintii au facut o demonstratie pentru grupa olimpicilor de la chimie. Într-o singura zi, folosind instructiunile primite pe email, toti copiii din grupa au reusit sa instaleze Microsoft Teams si sa se conecteze la o teleconferinta. Conducerea scolii a îmbratisat rapid ideea.

Multumim, N.L.! Multumim, Cristi! Pentru idee si executie. Pentru pasiunea si suport.

Multumim, Microsoft.  Am utilizat licentele de tip Edu oferite de catre Microsoft.

Scoala Geo Bogza KodingTech

Orar Microsoft Teams
Clasele

Capitolul 2. In care eroii lucreaza de acasa. Pentru cei de acasa.


Scoala Geo Bogza KodingTech

Compania de consultanta IT KodingTech a preluat proiectul. Da, despre noi este vorba😊Tot proiectul a fost livrat exact in perioada in care zeci de companii isi mutau birourile acasa. A fost provocator. Multumim echipei OPS!

Intr-o actiune pro-bono, echipa a creat folosind Microsoft Teams o versiune digitala a Consiliului Profesoral. Peste 50 de profesori au inceput sa colaboreze online, ca si cum s-ar afla in cancelarie. Urmatoarea intrebare a fost ”cum ducem toata scoala online?” Cu mare atentie la respectarea regulilor GDPR, KodingTech a reconstruit online toate clasele scolii: peste 800 de conturi Microsoft Teams create si comunicate catre parinti.

            Copiii au fost entuziasmati. Pe principiul ”ce face butonul asta?”, si-au pus poze de profil si au modificat diverse optiuni din Teams, precum estomparea fundalului. Totul in cateva minute. Dupa care au urmat primele ore de telescoala, in direct cu doamna profesoara. „Bun gasit dragalasilor. Mai stie cineva regula de trei simpla?” “Eu!”, “Eu!”, “Eu!!!” “Care eu? Va rog sa va spuneti numele sau sa porniti camera.”

            Unii profesori au fost initial sceptici fata de lucrul cu calculatorul. Insa, cu ajutorul celor doi parinti, au trecut peste temeri. In scurt timp au reusit sa organizeze orarul si teleconferintele. Iar in alte cateva zile, elevii scriau e-mailuri, atasau documente si se ajutau intre ei. Si desi inca scolari, au devenit nostalgici pentru scoala offline: ”Doamna, ne e dor de dumneavoastra!  Abia asteptam sa ne vedem fata in fata!”

Capitolul 3. In care eroii sunt cei mai mici. Cresterea exponentiala este buna la scoala.

KodingTech a facut o analiza a felului in care elevii au trecut la invatamantul online. Cifrele arata ca adoptia noii tehnologii a fost exponentiala. In mai putin de doua saptamani, numarul de utilizatori activi a ajuns la 699,  s-au creat 301 de canale de comunicare active si au avut loc peste 100 de teleconferinte. Copiii au trimis aproape 4000 de mesaje si deja folosesc aplicatia Teams la fel de usor ca pe retelele sociale. Parintii au asistat doar la primele cursuri, pentru a le observa dinamica si a identifica ce actiuni de instruire mai sunt necesare. Cifrele sunt de la inceputul  lunii aprilie. Acum sunt mai mari.

Ce e fain? Chiar si in vacanta au continua sa utilizeze platforma. Cu energie si pasiune redusa. Imediat dupa 21 aprilie, lucrurile au revenit la “normal”. Si anume invatatul de la distanta. Intre timp, au inceput sa fie utilizate si serviciile integrate in suitele Microsoft 365: sunt distribuite peste 700 de fisiere folosind structura de stocare din Sharepoint. Facil (librariile de documente sunt integrate in canalele utilizate pentru invatare) si sigur (nu este permis accesul extern).

O facilitate foarte apreciata de elevi fost inregistrarea videoconferintei, pentru a putea fi vazuta ulterior de cei care n-au putut participa. Un alt avantaj al solutiei alese de KodingTech este nivelul profesional de securitate al acesteia. Folosita in mod obisnuit in mediul de afaceri, suita Microsoft Office corespunde standardelor cerute in comunicarea de business. Fapt sesizat si de alte comunitati educationale: Departamentul de Educatie din New York le-a cerut scolilor sa renunte la alte aplicatii si sa foloseasca Microsoft Teams (sursa).   


Scoala Geo Bogza KodingTech

“Am implementat o solutie extrem de necesara in aceste vremuri. Standardele tehnice au fost similare cu ale clientilor nostri corporate: comunicare stabila si sigura, multi utilizatori, fluxuri relativ complexe. Si am fost incantati sa vedem cat de repede au invatat copii sa editeze documente Office. Multi dintre ei si-au facut treaba de pe telefoane Android sau iOS. Iar in cateva zile au ajuns sa lucreze cu aplicatii folosite curent de noi, adultii, la serviciu. Castigul este dublu: elevii invata tehnologie adevarata, iar scoala, desi este ,‚altfel’’, merge inainte.”

Cristi Milea – fondator KodingTech

Capitolul 4. In care cei mai mari, invata de la cei mai mici.

Continuitatea este cuvantul cheie in aceasta perioada pentru majoritatea companiilor. KodingTech si-a marit implicarea intr-o serie de proiecte care sustin transferul unor activitati core-business in mediul digital. 

Cel mai recent exemplu este lansarea unor servicii de telemedicina pentru clinicile partenere SanoPass. Medicii acestora vor putea sa ofere consultatii online, pentru a asigura distantarea sociala atat de importanta acum. Serviciul este pe deplin integrat, de la programarea online, plata cu cardul si consultatia video, pana la rezultatele trimise de medic prin email. Afla mai multe despre acest serviciu aici. Si daca ai intrebari, e usor sa gasesti formularele de contact.

De altfel, in ultima luna, KodingTech a inregistrat aproape o dublare a cererii de solutii de lucru de la distanta. Clientii cer in mod special implementarea de produse precum Microsoft Office 365 si Microsoft Teams, retele virtuale de tip VPN si migrari de aplicatii.

Avem si alte surprize. Despre unele puteti citi mai jos, iar pentru restul, stati pe aproape.

KodingTech Romania

Capitolul 5. In care nimeni nu mai este erou. Definim noul “normal”

In acest timp, continuam implicarea. Editiile Koding Connect au continuat in acelasi ritm. La fiecare 2 saptamani. Joi seara, de la 7.  Ne-am mutat cu totul pe Youtube. Canalul nostru este aici: https://s.kodo.ro/youtube.

 Poti urmari ultimele 3 editii aici:

Intre timp, am lansat o campanie menita sa ajute companiile aflate in stagiile incipiente ale digitalizarii. Ce am facut? Am gandit un pachet care permite realizarea unui site de prezentare la doar 99 de lei. Da, ati citit bine. 99 de lei. Si este gata in 48 de ore. Detalii si link de comanda aici. 

Nu ne oprim. Acasa sau la birou, ceea ce conteaza este misiunea noastra: Este in ADN-ul nostru sa [re]modelam și livram versiunea digitala a strategiei tale de business.

Stati pe aproape. Urmeaza si alte suprize. Abonati-va la ultimele noutati.Baietii de la IT

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații