Cum sa fii profesionist intr-o lume a consumului

Share This Post

Acest articol nu se vrea un elogiu spre cămăși proaspăt călcate și cravate fancy, ci mai degrabă o încercare de a ne deschide ochii spre ideea că anumite instrumente au ca obiectiv task-uri specifice.

Așa cum nu vei duce un Ferrari pe trasee off-road sau un G-Klasse pe circuit, vei vedea că unele gadget-uri sunt create pentru tipologii specifice de clienți.

Pentru a înțelege cum a evoluat tehnologia computerelor în ultimii 50 de ani, să ne îndreptăm privirea spre primele computere folosite de oameni. De exemplu, Apollo 11 Guidance Computer, și folosesc acest exemplu cu un motiv – tocmai am sărbătorit 50 de ani de la primii pași ai omului pe Lună – avea de 11 milioane de ori mai puțină memorie decât un banal iPhone. Ca să ai o imagine de ansamblu mai bună, telefonul pe care-l deții are puterea de calcul necesară pentru 120 de milioane de misiuni pe Lună în același timp, și asta e impresionant, dacă ne gândim la câte am avut de câștigat de pe urma chip-urilor de silicon.

KodingTech Dell Latitude

OK, deci cum folosim gadget-urile pe care le avem? În primul rând, le folosim pentru a ne conecta la acest lucru magic care este internetul. În ianuarie 2019, 4,4 miliarde de oameni erau activi pe internet, 3,5 miliarde din aceștia foloseau social-media… deci mulți dintre noi, foarte mulți, folosim Facebook, Instagram sau Twitter. În 2018, 52.2% din traficul pe internet a fost generat de telefoanele mobile. Asta înseamnă că PC-urile sunt pe moarte? În niciun caz, dacă de cele mai multe ori folosim telefonul pentru consum de conținut, computerele sunt folosite zilnic pentru muncă. Cu ajutorul lor producem conținut într-un milion de forme pentru clienții noștri, fie în interiorul sau în exteriorul unei organizații.

Ca să ne întoarcem la subiect, orice computer este potrivit pentru crearea de conținut? În principiu da, dar nu orice computer poate fi folosit 8 ore pe zi, 250 de zile pe an pentru asta. Brand-urile de computere investesc milioane în fiecare an pentru a dezvolta noi instrumente spre a îmbunătăți experiența folosirii computerelor, de la tastaturi mai bune până la diferite modalități de autentificare, de la aliaje premium pentru carcasă și șasiu până la cele mai noi tehnologii de răcire. Poate asta sună fancy, dar e de fapt simplu și voi explica și de ce:

  1. Laptop-urile SMB și Business au display-uri anti-reflex, nu au culorile acelea vii specifice display-urilor glossy, dar când sunt plasate în fața unei surse de lumină (o fereastră sau un bec aprins), nu-ți vor obosi ochii.
  2. Laptop-urile SMB și Business au șasiuri din magneziu sau alte aliaje care permit ca ele să poată suporta șocuri mecanice puternice, fără ca placa de bază să sufere.
  3. Laptop-urile SMB și Business au, de cele mai multe ori, carcase din carbon, magneziu sau titan, materiale care nu se îndoaie sau sparg ca plasticul.
  4. Laptop-urile Business au port-uri de andocare care fac viața de birou mai ușoară, când sunt folosite cu statii de andocare. Nu mai trebuie să conectezi și deconectezi toate firele atunci când trebuie să te deplasezi cu laptop-ul într-o ședință sau întâlnire.
  5. Laptop-urile SMB și Business pot fi deschise întru-un unghi de 180 de grade, ceea ce înseamnă că dacă lovești ecranul de o masă, de exemplu, nu se vor rupe balamalele. Dacă tot veni vorba, și balamalele sunt mai rezistente, din magneziu.
  6. Procesoarele premium de pe laptop-urile Business au TPM și vPro, Wikipedia e prietenul vostru dacă vreți să aflați mai multe despre asta. Să spunem doar că cel puțin aceste două caracteristici fac muuuult mai ușoară viața departamentelor de IT.
  7. Laptop-urile SMB și Business au, de cele mai multe ori, cititoare de amprenta și de smart-card pentru o autentificare mai rapidă și mai sigură, laptop-urile Consumer nu oferă acest beneficiu.
  8. Un lucru foarte important, laptop-urile SMB/Business pot fi configurate cu o garanție îmbunătățită, pentru Dell – NBD (Next Business Day), pentru Lenovo – On Site. După cum probabil ai intuit, asta înseamnă că dacă ai o problemă cu laptop-ul (se mai întâmplă), se repară mult mai repede decât în cazul unui laptop Consumer, câteodată chiar a doua zi.

Te-ai saturat de echipamente suboptimale? Ca sa fiu finut. Vrei sa lucrezi pe un echipament bine configurat? Intra pe noul nostru shop si vezi ce surprize ti-am pregatit. Doua laptopuri configurate de catre KodignTech. Sa poti lucra asa cum trebuie. #deladistanta sau #delabirou. Daca vrei sa retii adresa, uite-o aici: https://koding.shop. Sau click pe poza de mai jos


Koding Shop KodingTech

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații