Koding Tech Select Episodul 14

Share This Post

Iata-ne ajunsi si la Episodul cu numarul 14 din Koding Tech Select. Incepe sa ne placa din ce in ce mai tare realizarea acestei rubrici, mai ca putem spune cu mana pe inima ca miercurea a devenit ziua noastra preferata. In fond, ce poate sa fie mai interesant pentru un grup de oameni pasionati de tehnologie, decat sa discute despre ce mai e nou in domeniu si sa isi exprime parerile avizate despre incotro merge toata evolutia asta ametitoare.  

Gata cu vorba, sa incepem preview-ul editie de astazi:  

Politicienii americani sunt de parere ca o noua legislatie privind limitarea impactului negativ asupra copiilor, cauzat de platformele precum YouTube sau Facebook este necesar. Noua lege urmeaza sa interzica functia de autoplay in cadrul aplicatiilor dedicate copiilor, video-urile de tip unboxing pentru produsele dedicate copiilor, dar si colectarea de date pentru copii sub 13 ani.  

Cu siguranta o masura buna, avand in vedere faptul ca platformele mai sus mentionate nu sunt nici pe departe promotoare ale unui spatiu educativ, asa cum au declarat oficial, ci mai degraba a unui spatiu de unde pot colecta date si promova mascat consumerismul in randul copiilor.  

Guvernul Vietnamez pare foarte hotarat sa inceapa lupta impotriva companiilor Big Tech, prin intermediul a doua initiative legislative. Prima initiativa ia in calcul crearea unor taxe digitale, oferind bancilor posibilitatea de a retine o parte din banii platiti de catre utilizatori platformelor. Cea de a doua initiativa vizeaza obligativitatea platformelor ecommerce de a crea un motor de cautare special pentru guvernul vietnamez, cu acces la datele utilizatorilor, pentru ca bunurile contrafacute sa poata fi mai usor investigate. Initiativa, de altfel interesanta, aduce in discutie problemele de security si privacy, referitor la care speram ca Guvernul sa aiba deja un plan bine pus la punct. Sau daca nu, pot apela fara probleme la echipa de specialisti in cybersecurity de la KodingTech. 😊 

Nvidia si AstraZeneca, doua nume a caror alaturare poate sa sune cel putin bizar si-au unit fortele pentru a folosi tehnologia AI in vederea analizarii unor seturi masive de date pentru descoperirea de medicamente. O stire cel putin interesanta a carei evolutie merita urmarita. Ne ocupam noi de asta si va tinem la curent.  

Elon Musk, ”client fidel” al rubricii Koding Tech anunta ca Starlink va fi complet functionala pana la finalul anului 2021. Reteaua ne promite acces la internet prin satelit la viteze foarte mari prin intermediul unei antene portabile, fapt care ar putea fi un real avantaj pentru vapoare, avioane si chiar camioane. 

TikTok lanseaza Business Creative Hub, un tool nou care ajuta business-urile sa identifice trenduri si sa construiasca comunitati. Asadar, sustinerea aratata brand-urilor este din ce in ce mai mare, fapt care transforma reteaua intr-un promotor al zonei de comert.  

Speram ca stirea de mai sus este inca un argument in favoarea ideii colegului nostru Silviu de a lansa Canalul de TikTok al KodingTech😊). Go, go, @Silviu! La cat mai mult continut creativ! 

Asadar, ne vedem la 19.00, pe Canalul de YouTube KodingTech, cand dezbatem ”pe bune” noutatile prezentate mai sus. Discutia e libera, deci nu va sfiiti sa ne adresati intrebari in comentarii. 

Link-ul emisiunii LIVE aici.

Iar daca ati uitat de Grupul nostru pe care va tinem la curent cu noutatile din #tech, please Join here.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea