Koding Tech Select Episodul 13

Share This Post

Nu stim ce parere aveti voi, dar noua ni se pare ca ultima saptamana a fost plina de stiri interesante din tehnologie. Lansari care mai de care si lucruri despre care aveam cu totii senzatia, acum ceva ani, ca vor fi posibile doar intr-un viitor foarte indepartat.

Sa nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba. Aveti mai jos un scurt preview al super stirilor pe care le dezbatem in seara asta, de la 19.00, la Koding Tech Select, unde altundeva decat pe Canalul de YouTube KodingTech.

 1. Un raport Check Point arata ca patru din zece dispozitive mobile sunt vulnerabile in fata unui atac cibernetic. Cateva dintre descoperirile facute: 
 • Crestere a ransomware specilizate in criptarea de date de pe dispoztivele mobile.  
 • Cel putin 40% dintre dispozitivele mobile din piata sunt vulnerabile ‘din fabrica’ 
 • Folosirea vulnerabilitatilor din MDM-uri in vederea infectarii companiei. 
 • 52% dintre atacuri sunt de tip Phising. 
 1. Travel Pass o aplicatie care, in lipsa cipului din brat, iti spune daca ai voie sau nu sa circuli cu avionul, daca esti vaccinat sau nu. Iar pe langa asta, aplicatia iti permite sa adaugi si o versiune digitala a pasaportului tau. Super util, nu-i asa?
 1. LG se retrage de pe piata de smartphones. Cu alte cuvinte rateaza revenirea in forta si, in lipsa de companii interesante sa le cumpere divizia, alege sa renunte. 
 1. Facebook este acuzat de discriminare pentru ca ar afisa reclamele legat de angajare, in functie de postul scos la concurs. Citand, din articolul de unde am preluat:  

Facebook targeted an Instacart delivery job ad to a female-heavy audience and a Domino’s Pizza delivery job ad to a male-heavy viewership. Instacart has mostly female drivers, and Domino’s mostly men, the study by University of Southern California researchers said. 

Stai, targetarea in functie de interes este discriminare? 

 1. Probabil cu totii stiti deja viralul clip cu maimuta jucandu-se un joc video simplu, dupa un implant de brain-chip realizat de echipa lui Elon Musk de la Neuralink. Daca primul scenariu care va trece prin minte este ca vom fi curand controlati prin intermediul acestui tip de chip-uri implantate in creier, Elon Musk ne linisteste prin intermediul Twitter si declara ca, in prima faza, aceasta tehnolgie va fi folosita pentru oamenii cu probleme locomotorii, pentru a ii ajuta pe acestia sa foloseasca smartphone-ul cu mintea, mai repede decat cineva il foloseste in mod normal. 
 1. Dupa modelul Facebook, despre care am discutat in trecut, datele a peste 500 de milioane de utilizatori LinkedIn sunt de vanzare pe internet. In conditiile in care totalul userilor Linkedin este de aproximativ 740 de milioane, credem noi ca numarul conturilor ale caror date au fost furate este alarmant de mare. Printre datele pierdute se numara: nume, prenume, adresa de email precum si locurile de munca. 
 1. Dupa aproape 14 ani de la lansarea oficiala, aplicatia Microsoft OneDrive va fi disponibila si pe 64bit. Acest lucru inseamna posibilitatea de a accesa mai multa memorie, deci se pot opera documente mai mari sau multiple documente in acelasi timp. 

Pe final, iti reamintim inca o data unde si de la ce ora ne vedem diseara, dar si grupul caruia ii poti da Join, in caz ca iti doresti sa fii la curent cu tot ce misca in lumea tehnologiei si nu numai: 

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea