Koding Tech Select Episodul 15

Share This Post

Stim ca se aproprie Sarbatorile Pascale si ar fi trebuit (poate) sa nu mai avem chef de munca, insa cum suntem pasionati de ceea ce facem, si ne si place sa va tinem la curent cu tot ce misca in materie de tehnologie, nu am abandonat nici in Saptamana Mare a Pastelui Koding Tech Select, rubrica noastra #madeincotroceni. 

Ne-am ”lovit” si in ultimele zile de stiri interesante, pe care le-am adunat aici pentru voi. Asadar, haideti sa aruncam un ochi peste ce am descoperit in ultima saptamana la capitolul tehnologie:  

O vulnerabilitate Apple AirDrop poate expune numerele de telefon si adresele de email. Practic, in procesul de discovery dinaintea schimbului de date dintre doua dispozitive, adresa de email si numarul de telefon sunt vizibile. Asa cum spunem mereu, cu cat tehnologia este mai usor de folosit de catre utilizatori, cu atat apar riscuri mai mari.

Pentru ca nu sunt suficiente platforme de streaming video Sony testeaza PlayStation Plus Video Pass in Polonia. Momentan, platforma contine 20 de filme si seriale, si promite ca va adauga continut nou la fiecare trei luni. So, PlayStation Plus Video and chill?

DoNotPay – un startup format dintr-o armata de roboti-avocati, specializati in inchiderea de subscriptii si obtinearea de refunds de la companiile aeriene, lanseaza un nou instrument care adauga un layer de pixeli (inobservabili de ochiul uman) peste orice fotografie pe care vrei sa o urci pe internet, dar care perturba recunoasterea acesteia de catre solutiile A.I. Astfel, nu poti folosi functia de ‘imagini similare’ din Google, Microsoft sau Amazon.

Se zvoneste ca Twitter iti va da posibilitatea de a oferi ‘tips’ altor utilizatori direct din platforma. Astfel, pe langa butoanele traditionale, vei avea la dispozitie un buton integrat cu diverse platforme de plati. Un pas interesant, care cu siguranta va face monetizarea directa mult mai la indemana.

Daca ai foarte mult timp la dispozitie, sau stii cum sa sa scrii cateva linii de cod, WhatsApp iti ‘permite’ sa spionezi unul sau mai multe contacte, precum si interactiunile dintre acestea folosind statusul online/offline.

Uitandu-ne la subiectele de mai sus, se pare ca diseara, de la 19.00, vom avea destul de dezbatut, asa ca mergem sa ne pregatim. Ne vedem si ne auzim, LIVE, pe Canalul de YouTube KodingTech cu invitatii, specialistii ”vorbareti” din cadrul echipei noastre. 

*Poti viziona, LIVE, Koding Tech Select Episodul 15 aici. De la 19:00.

In caz ca n-ati dat inca subscribe canalului nostru de YouTube si Join Grupului in care discutam business si tech, aveti mai jos link-urile: 

Canalul YouTube KodingTech 

Grupul Business Tech Connect

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea