Cel mai bun Antivirus pentru securitatea companiei tale

Share This Post

Care este cel mai bun antivirus? Ei bine, aceasta intrebare poate avea multiple variante de raspuns. De multe ori utilizatorii incearca un software, vad ca isi face treaba excelent si ajung sa-l proclame drept cel mai bun antivirus. Dar au oare ei dreptate? Partial. Cel mai bun antivirus este antivirusul potrivit pentru tine si pentru afacerea ta. La fel ca in orice alt domeniu, solutia potrivita este solutia personalizata. 

Categoric nu toate companiile folosesc aceleasi site-uri sau instaleaza acelasi tip de soft. Acestea fiind zise, cel mai bun antivirus in 2021, pentru afacerea ta si pentru tine, este antivirusul care-ti indeplineste toate nevoile. Citeste articolul de fata daca ai inceput deja sa lucrezi cu cloud-ul  si esti interesat de securitate cibernetica. Dupa parcurgerea materialului vei putea face o alegere informata si vei ramane asadar un profesionist intr-o lume a consumului

Fa o verificare a sistemelor pe care le folosesti 

Windows, Linux sau Mac? Primul lucru pe care il iei in calcul trebuie sa fie sistemul de operare. Majoritatea programelor antivirus functioneaza oricum pe windows, dar daca folosesti alt sistem de operare trebuie sa verifici compatibilitatea inainte de a lua o decizie finala. In plus, trebuie sa verifici daca solutia aleasa este compatibila cu serverele tale.

Intruneste toate nevoile tale de securitate? 

Atacurile cibernetice din zilele noastre sunt din ce in ce mai sofisticate. Te poti apara pe toate fronturile de ele? Un antivirus bun poate clasifica toate aplicatiile, va bloca amenintarile necunoscute, va controla porturile USB si va filtra ceea ce navighezi pe internet. Verifica toate aceste aspecte inainte de a lua o decizie finala. 

E compatibil cu configuratia IT? 

Firma ta lucreaza dintr-un singur loc sau ati imbratisat work from home-ul? In functie de stilul de lucru si de tipul de conexiune, iti vei alege si antivirusul. De prin 2018 majoritatea providerilor de antivirus au facut pasul catre cloud, deci trebuie sa iei si asta in seama. Adoptarea cloud-ului este categoric un avantaj, deoarece toate updaturile de securitate pot fi facute doar printr-o conexiune la internet. Intereseaza-te de solutii Software as a Service pentru cloud. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/internet-screen-security-protection-60504/

Va afecta performanta? 

Software-ul antivirus face parte din categoria programelor ce pot ingreuna functionarea unui computer si astfel iti va fi putin frica de urmatorul update. Verifica performanta software-ului pe care urmeaza sa-l achizitionezi pentru a-ti face o idee. Desigur, poti cere si o versiune demo de 30 de zile ca sa te convingi daca il vei putea folosi in tihna. 

Include un pachet?

De multe ori nu vei avea nevoie de antivirus si atat. Cauta o optiune care sa ofere facilitati aditionale precum scanare de e-mailuri, logare de la distanta si managementul patch-urilor. Vei avea nevoie de astfel de optiuni daca folosesti des e-mailul, lucrezi de la distanta si dureaza mult sa faci toate update-urile. Sistemul de patch management ii va permite adminului sa-ti intretina foarte usor sistemele, prin selectarea manuala a update-urilor, fix-urilor si patch-urilor in functie de nevoi. 

Beneficiezi de servicii after sale?

Banuim ca nu vrei sa achizitionezi software-ul si apoi sa nu mai auzi de cel de la care l-ai cumparat. Daca nu ai o echipa interna sau externa de IT, s-ar putea sa fie nevoie sa contactezi firma care ti-a vandut antivirusul pentru rezolvarea anumitor probleme. Verifica daca serviciile de suport sunt incluse in pret si disponibile 24/7.

Cat te va costa?

Cel mai probabil decizia de achizitie va depinde si de costul total. Inainte de a baga mana in portofel pune-ti urmatoarele intrebari:

  • Care este costul complet? Trebuie sa cumperi un abonament si optiuni aditionale pentru a fi protejat complet sau ai acces la pachetul complet de la inceput? 
  • Te costa mentenata si suportul?
  • Licentele pentru servere sunt diferite de cele de PC?
  • Poti obtine o oferta de buyback pentru software-ul existent? 

Speram ca ti-am raspuns la cele mai importante intrebari prin intermediul acestui articol. Pentru mai multe Solutii IT si Solutii de business, asteptam sa ne contactezi!

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații