Totul despre cloud: ce este, care sunt avantajele, tipuri de solutii

Share This Post

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-foqlu

Lucram tot mai mult timp in mediul online, cautam date si informatii sau pur si simplu navigam pe un website sau altul, ca sa vedem ce mai este nou. Termeni precum “cloud” sau “spatiu de stocare in cloud” apar tot mai des in conversatiile noastre.

Dar ce inseamna de fapt “cloud”? Cuvantul provine din limba engleza, unde inseamna “nor” si sugereaza un spatiu de stocare virtual, care se afla pe un server. Adica stochezi datele intr-un loc pe care nu-l vezi cu ochii tai. A utiliza cloud este ca si cum ai utiliza calculatorul altcuiva. Fara sa-ti pese de achizitie, mentenanta, curent sau upgrade.

Localizarea spatiului de stocare si caracteristicile tehnice nu sunt vizibile utilizatorului, dar fiecare user are acces instantaneu la datele sale, oricand si de oriunde: de pe calculator, laptop, tableta, telefon, LCD. Datele respective pot fi documente, imagini, emailuri, chiar website-uri si platforme de comunicare.

Avantaje ale utilizarii de servicii cloud

Este evident ca pentru toate categoriile de useri, de la companii mici la multinationale, tehnologia cloud este o metoda facila de a livra solutii intr-un mod eficace si eficient. Iata care sunt principalele avantaje ale utilizarii de servicii cloud:

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zbgyb

Sunt accesibile

Orice utilizator de internet poate sa beneficieze de solutii cloud adaptate nevoilor sale si, astfel, sa simplifice fluxuri si procese de lucru, sa interactioneze cu clientii si sa creasca volumul vanzarilor.

In prezent puteti sa apelati de oriunde la o firma specializata in astfel de servicii, un adevarat cloud born partner care garanteaza succesul acestei tehnologii. Intr-adevar, pentru miliardele de posesori device-uri mobile care functioneaza in prezent in lume, cloud-ul este un mod de viata, o alegere strategica si o sursa de eficienta.

Sunt sigure

De oriunde va accesati datele, adresele de e-mail sau conturile de pe platformele social media, acestea sunt la un click distanta, repede si sigur. Serverul virtual este activ 24 de ore din 24 si ofera conditii optime de securitate a datelor si conexiunilor.

Sunt extensibile si scalabile

Dupa implementarea unei retele cloud, providerul asigura suport permanent si optimizari ulterioare oricand este nevoie, pentru ca vorbim despre servicii extensibile si scalabile, care sunt adaptate inca de la configurare nevoilor de upgrade de spatiu si de diversificare a solutiilor oferite.

Tipuri de solutii cloud

Companii precum KodingTech, care utilizeaza tehnologii de ultima generatie ca sa ofere servicii IT personalizate si integrate, includ solutii cloud in toate proiectele de digitalizare:

Solutii Microsoft

Pentru servicii cloud se impun platforme performante precum Microsoft 365 (care contine Office 365) si asigura servicii inteligente din cloud, cu securitate de nivel superior. Strategia Microsoft se bazeaza pe cresterea conectivitatii pentru fiecare companie sau persoana, iar prin solutii cloud de la KodingTech este implementata de la A la Z aceasta platforma de colaborare, mobilitate si productivitate. 

Microsoft Cloud este disponibil și pe Microsoft Azure, o  platforma complexa de Public Cloud care permite aproape orice fel de abordare tehnologica, fie ca sunt solutii IaaS, PaaS sau chiar SaaS, servere Windows sau Linux sau alta solutie tehnologica.

Proiectele curente de digitalizare se bazeaza pe Microsoft Power Platform, Microsoft Sharepoint, prin care se automatizeaza mult mai rapid procese incredibil de complexe, indiferent de volumul de date sau de amploarea sistemelor pentru clienti mai mari sau mai mici.

Solutii Hubspot

Un beneficiu suplimentar, accesibil tuturor utilizatorilor de servicii cloud de la KodingTech este Hubspot, platforma partenera pentru management al contactelor, accelerare a procesului de vanzare si imbunatatire a interactiunilor cu clientii.  

Veti deprinde astfel filosofia “Inbound”, o modalitate empatica si eficienta de crestere a business-ului, totodata o metoda de atragere, interactionare si motivare a clientilor. Hubspot (firma fondata de catre cei doi teoreticieni ai Inbound Marketing-ului) este o platforma complementara cu aceasta filosofie si integreaza, simplifica, pune in miscare operatiuni de marketing, sales si customer care.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zwrhj

Solutii Bunnyshell

Alegeti produse originale care sa va livreze mai eficient hostingul de aplicatii web. O astfel de inovatie, pentru care KodingTech este partener si investitor, este Bunnyshell, o solutie de infrastructura cloud de ultima generatie, care ofera facilitati de public cloud, private cloud, hybrid cloud si multicloud.

Pentru acesta, Bunnyshell automatizeaza la un nivel superior un set intreg de operatiuni efectuate de o echipa tehnica multidisciplinara, care include specialisti in securitate, networking, arhitecti de cloud, administratori de sistem, dezvoltatori de aplicatii si programatori. 

Intelegerea acestor servicii cloud determina multi clienti individuali, companii mari si mici sa le aleaga pentru activitatile lor profesionale, mai ales ca beneficiaza de serviciile unor companii flexibile, care ofera solutii personalizate, adaptate in orice moment la nevoile clientului, care propun integrari inteligente prin valorificarea resurselor existente si care asigura costuri optimizate prin raportarea la bugetul fiecarui client.

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea