Ce faci dacă găsești un stick USB de 32 GB în parcare ?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 stick USB tinut in palma securitate IT Sursa foto: 9gag.com

Wow, un stick de 32GB. L-ai găsit în buzunar după o noapte la club, sau în parcare sau în lobby-ul corporației. Scrie pe el “Foto șefa HR team-building“, sau “Salarii personal“.
Ce faci, scoți din ruccsac laptopul de serviciu ca să vezi pozele de pe stick?
Pe scurt, NU. Recomandarea Koding este distrugi imediat stick-ul sau să îl predai băieților de la IT, dacă l-ai găsit în apropierea firmei, iar ei probabil îl vor distruge.
Cum rămâne cu pozele ? Nicicum, pentru că riști să expui compania unui atac informatic.
Împrăștierea unor stick-uri prin locuri publice, în special în parcările sau lobby-urile unor corporații, este o practică documentată de social hacking. În aceste situații, stick-ul are pe el o aplicație care pornește  când cineva încearcă să citească datele, moment în care se poate întâmpla aproape orice. Adică scriptul poate rămâne activ în background, poate fura parole, poate citi ce scrii la tastatură, poate trimite toate aceste date pe internet.
Atenție, uneori firmele care fac audit de securitate IT împrăștie chiar ele stick-uri USB prin corporații. Oricum ar fi, nu vrei să apari în raportul de audit care ajunge la CEO.
OK, poate chiar îți dorești să vezi acele poze. Pur și simplu nu poți renunța la stick așa ușor. Să zicem că te înțelegem. Avem o soluție și pentru ăștia ca tine.
Iată ce ai de făcut:

  • Deconectează calculatorul de la rețea.
  • Deconectează-l de la WiFi și de la 3G.
  • Introdu stick-ul.
  • Vezi ce e pe el.
  • Sunt poze? Bine.
  • Nu sunt poze? Mult mai bine.
  • Distruge stick-ul.
  • Formatează calculatorul.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Koding Tech Select

Koding Tech Select Episodul 27

In vacanta sau nu, se pare ca avem subiecte interesante si saptamana aceasta. Astfel, va asteptam diseara, incepand cu ora 19:00, la Koding Tech Select,

Koding Tech Select

Koding Tech Select Episodul 26

Hello! Aici echipa KodingTech. Nu stim cum va descurcati voi referitor la caldura de afara, insa noi de gandim din ce in ce mai des