Ce faci dacă găsești un stick USB de 32 GB în parcare ?

Share This Post

 stick USB tinut in palma securitate IT Sursa foto: 9gag.com

Wow, un stick de 32GB. L-ai găsit în buzunar după o noapte la club, sau în parcare sau în lobby-ul corporației. Scrie pe el “Foto șefa HR team-building“, sau “Salarii personal“.
Ce faci, scoți din ruccsac laptopul de serviciu ca să vezi pozele de pe stick?
Pe scurt, NU. Recomandarea Koding este distrugi imediat stick-ul sau să îl predai băieților de la IT, dacă l-ai găsit în apropierea firmei, iar ei probabil îl vor distruge.
Cum rămâne cu pozele ? Nicicum, pentru că riști să expui compania unui atac informatic.
Împrăștierea unor stick-uri prin locuri publice, în special în parcările sau lobby-urile unor corporații, este o practică documentată de social hacking. În aceste situații, stick-ul are pe el o aplicație care pornește  când cineva încearcă să citească datele, moment în care se poate întâmpla aproape orice. Adică scriptul poate rămâne activ în background, poate fura parole, poate citi ce scrii la tastatură, poate trimite toate aceste date pe internet.
Atenție, uneori firmele care fac audit de securitate IT împrăștie chiar ele stick-uri USB prin corporații. Oricum ar fi, nu vrei să apari în raportul de audit care ajunge la CEO.
OK, poate chiar îți dorești să vezi acele poze. Pur și simplu nu poți renunța la stick așa ușor. Să zicem că te înțelegem. Avem o soluție și pentru ăștia ca tine.
Iată ce ai de făcut:

  • Deconectează calculatorul de la rețea.
  • Deconectează-l de la WiFi și de la 3G.
  • Introdu stick-ul.
  • Vezi ce e pe el.
  • Sunt poze? Bine.
  • Nu sunt poze? Mult mai bine.
  • Distruge stick-ul.
  • Formatează calculatorul.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea