Microsoft 365 Multi-Tenant Organizations

Share This Post

In calitate de partener Microsoft, înțelegem care sunt nevoile clienților noștri si folosim instrumentele potrivite pentru a satisface aceste nevoi. Astfel, am observat ca organizațiile sunt întotdeauna în căutarea modalităților de a îmbunătăți eficiența și productivitatea.

Una dintre noutățile din ecosistemul Microsoft este conceptul de organizații cu mai multe tenant-uri (MTO). Acest articol explorează nu numai valoarea MTO, ci și modul în care ele pot contribui la o colaborare mai bună și mai eficientă.

Tradițional, un tenant servește, printre altele, la gestionarea accesului si identității utilizatorilor.

 

Câteva exemple concrete de organizații multi-tenant:

  • Organizații cu subsidiare care operează independent.
  • Organizații formate in urma unirii a doua organizații.
  • Organizații care operează in regiuni geografice diferite.
  • Organizații care au relații apropiate de colaborare.

In principiu, vorbim despre organizații care trebuie sa colaboreze constant.

Avantajele Organizațiilor cu Mai Multe Tenant-uri (MTO)

Microsoft 365 multi-tenant organizațion este un nou nivel de administrare care poate îngloba pana la 5 tenant-uri tradiționale, unul fiind master-ul, iar celelalte fiind membrii.

Cu un tenant principal care deține rolul central, iar ceilalți sunt membri, se permite sincronizarea selectivă a ‘atributelor’ utilizatorilor. Iată câteva dintre avantajele majore ale MTO:

  • O diferențiere mai buna intre utilizatori interni si externi. Aceasta funcționalitate facilitează aplicarea de politici specific fiecărui tip de utilizator într-un mediu complex.
  • O colaborare mai buna. Colaborarea in interiorul multi-tenant-ului este mai eficienta. De exemplu, in Teams, chat-ul si meeting-urile si notificările vor ajunge la utilizator indiferent de tenant-ul in care acesta este logat in momentul respectiv. Astfel, trecerea dintr-o organizație in alta se va realiza mai rapid. De asemenea, este mai ușor să se creeze și să se administreze echipe de lucru cu membri din tenant-uri diferite. Astfel pot colabora mai eficient in proiecte comune si pot partaja documente (ceea ce nu era posibil in relațiile clasice dintre 2 tenant-uri)
  • Posibilitatea de a găsi mai rapid, pirofilele colegilor din multi-tenant. Cu date actualizate si sincronizate.

Cu ajutorul unui tenant principal, administrarea organizației devine mai eficientă. Aceasta include configurarea și gestionarea sincronizării, ceea ce reduce sarcina administrativă a clientului. Pe lângă acest aspect, se permite o gestionare mai eficientă a securității și conformității. Prin încrederea mutuală dintre tenant-uri, este mai ușor să se stabilească politici de securitate și să se asigure respectarea reglementărilor interne.

Pe scurt, securitate crescuta si mai putina munca din partea ta.

 

Din situațiile concrete pe care le întâlnim la client, găsim aceasta functionalitate extrem de utila deoarece rezolva o nevoie reala, o nevoie care pana acum pana acum era satisfăcuta doar parțial.

 

More To Explore

KodingTech

Noul Microsoft Planner

Atunci când vorbim despre Microsoft 365 si toate instrumentele disponibile, primul cuvânt care ne vine in minte este ‚colaborare’. Toate aceste instrumente sunt construite astfel

Uncategorized

Copilot pentru Windows in Romania

Daca folosești Windows 11, si ai făcut ultimul update 22H2, atunci avem vesti bune pentru tine! (daca nu ai update-ul disponibil, poți grăbi procesul înrolându-te