Copilot pentru Windows in Romania

Share This Post

Daca folosești Windows 11, si ai făcut ultimul update 22H2, atunci avem vesti bune pentru tine!

(daca nu ai update-ul disponibil, poți grăbi procesul înrolându-te in Insider Program)

Ai de acum acces la Copilot, asistentul bazat pe AI al celor de la Microsoft.

Ok, încă nu, dar asta pentru ca făcând parte din Uniunea Europeana, lucrurile sunt puțin mai complicate. Astfel, la începutul lunii, Uniunea a adăugat ceva restricții in utilizarea anumitor funcționalități, mai multe detalii aici.

Partea buna este ca, chiar daca inaccesibil, atunci când ai făcut update-ul, ai download-at biții necesari rulării Copilot. Mai mult, poți sa îl accesezi daca deschizi Run cu ‚windows key+ R’ si executi următoarea comanda ‚ microsoft-edge://?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar’.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă ca mai durează puțin pana când acest serviciu va fi ușor accesibil.

Apoi, înseamnă ‚adio Cortana!’ Sincer, si fără cinism, nu ne va fi dor de tine.

Apoi, faptul ca avem la dispoziție un asistent AI, care se integrează nativ cu anumite funcționalități din Windows 11. Mai exact, pe lângă faptul ca poate răspunde la tot felul de întrebări fără sa trebuiască sa deschizi browser-ul, poate si sa execute comenzi.

Mai jos, i-am cerut sa scrie o frază cu 3 propoziții in care sa se descrie.

„Sunt Bing, un mod de chat al motorului de căutare Microsoft. Pot să înțeleg și să comunic fluent în limba ta de alegere, cum ar fi română, engleză, franceză, etc. Pot să creez conținut imaginar și inovator, cum ar fi poezii, povești, cod, eseuri, cântece, parodii de celebrități și multe altele, folosind propriile mele cuvinte și cunoștințe.”

Draguț. Aceasta funcționalitate te poate ajuta sa răspunzi la un email atunci când nu ai inspirație sau sa găsești încheierea perfecta pentru oferta pe care urmează sa o trimiți.

Poate să extragă text din imagini. Daca faci un print screen pe care îl adaugi in chat, iți poate extrage textul din respectivul print-screen.

 

In exemplul meu, a durat cam 1 minut sa extragă cele 3 propoziții.

Tot in zona conversațională, știe să genereze imagini.

Știe să deschidă aplicații si pagini cu setări, dar nu poate să aplice setările.

In concluzie, un asistent AI tradițional care poate să răspundă la întrebări, sa deschidă aplicații si sa genereze imagini.

Revenind la extragerea textului din imagini, un alt update a fost făcut aplicației SnippingTool, care acum poate, de asemenea, sa extragă textul din print-screen-urile tale. De data asta instant si cu mai multe obținui.

Alte funcționalități din același update:

  • Integrare AI cu Paint – generare imagini direct in aplicația Paint.
  • Integrare AI cu Clipchamp  – Generare video direct in Clipchamp.
  • Identificare pe baza AI a imaginilor din OneDrive-ul personal.
  • Blur fundal in aplicația Photos din Windows.
  • Recomandări AI in File Explorer si Search.

 

Pentru o lista completa a modificărilor cu care vine noul update, puteți accesa link-ul acesta.

Toate funcționalități despre care am vorbit sunt orientate si către utilizatorul casnic, si se regăsesc in produsul Copilot for Windows, gratuit.

In noiembrie va apărea si Copilot for Microsoft 365 care nu va fi gratuit. De data aceasta integrările se vor face la nivel de aplicație. De exemplu va putea sa genereze o prezentare PowerPoint pe baza unui fișier Word sau al unei conversații din Teams. Tare, nu?

Vom reveni la momentul respectiv cu un overview al acestor funcționalități si cum te pot ajuta sa lucrezi mai rapid.

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea