Koding Tech Select Episodul 25

Share This Post

Bun gasit tuturor! Da, e din nou miercuri si da, avem din nou cateva super-noutati din lumea tehnologiei. Asadar, fie ca esti deja in vacanta sau prins in trafic, in drum spre casa, Koding Tech Select, rubrica noastra #madeincotroceni, e numai buna de ascultat pentru a ramane la curent cu ce se mai intampla prin lume.  

Haideti sa vedem ce ni s-a parut interesant din ce am citit noi in aceste zile:  

Pentru Windows 11, Microsoft, a decis sa schimbe celebrul blue screen cu unul negru. Astfel, noua varianta va fi aliniata cu noua varianta a ecranelor de conectare si inchidere. Chiar si asa, suntem siguri ca epoca glumelor referitoare la blue screen of death nu a apus.  

Sotheby’s, faimoasa casa de licitații, a vândut simbolul nefungibil (NFT) al lui Sir Tim Berners-Lee al World Wide Web cu 5,4 milioane de dolari. Un moment istoric spunem noi.  

Slack a depus plangere impotriva Microsoft, acuzand gigantul tehnologic ca a grupat Teams cu suita sa de productivitate bazata pe Cloud, Microsoft365. „Microsoft a inclus ilegal produsul Teams in suita de productivitate Office, dominanta pe piata, si a ascuns adevaratul cost pentru clientii sai”, au declarat oficialii Slack. 

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din întreaga lume, a fost interzis in Marea Britanie de catre Autoritatea de Conduita Financiară (FCA). Aceasta miscare fiind cel mai recent semn al autoritatilor de reglementare a industriei criptomonedelor, din cauza ingrijorarilor cu privire la rolul sau potential in activitati ilegale, cum ar fi spalarea banilor si frauda, dar si la nivelul scazut de protectie al consumatorilor. 

Microsoft lanseaza un emergency patch pentru Windows, pentru a remedia o eroare critica in serviciul Windows Print Spooler. Vulnerabilitatea, numita PrintNightmare, a fost dezvaluita saptamana trecuta, dupa ce cercetatorii de securitate au publicat accidental proof-of-concept exploit code (PoC). 

Cateva conturi verificate de pe Gettr, noua platforma de socializare de la Jason Miller, consilier al fostului presedinte Trump, au fost aparent atacate de hackeri. Pe scurt, header-urile conturilor mai multor republicani, printre care Miller, fostul secretar de stat Mike Pompeo și reprezentanta Marjorie Taylor Greene au fost inlocuite cu mesajul „@JubaBaghdad a fost aici 🙂 ^^ palestina libera^^ . ” . Utilizatorul Twitter @JubaBaghdad a declarat ca a fost usor sa faca acest lucru, iar ca scopul sau a fost sa aiba parte de putina distractie.   

In incheiere, va reamintim sa dati Subscribe Canalului nostru de YouTube, iar apoi sa setati un Memento pentru emisiunea de astazi, de la 19:00.  

De asemenea, nu uitati ca ne gasiti si pe Facebook, Linkedin, Instagram si Twitter, unde puteti vedea ce mai facem pe aici pe la KodingTech. Pe curand!

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea