Koding Tech Select Episodul 24

Share This Post

Noi ne-am tot plans in aceasta saptamana de faptul ca este prea cald. Ne-am dorit caldura dupa atatea ploi, dar parca nici chiar asa. Aparent, vorba lui Caragiale ”Caldura mare, Mon Cher!”, se potriveste foarte bine acestor ultime sapte zile. Cu toate acestea, am avut suficienta energie sa realizam Episodul 24 al KodingTech Select, rubrica noastra #madeincotroceni. Haideti sa vedem ce stiri interesante am cules pentru voi de pe internet:  

Ce parere aveti despre o sapca inteligenta marca Facebook? De curand, compania a aplicat pentru obtinerea brevetului unei sepci cu realitate artificiala, pe care o considera ei o alternativa la castile traditionale AR, dar si la ochelarii inteligenti. Vedeti mai jos cum arata toata treaba la care s-au gandit cei de la Facebook:  

De cate ori nu ai vazut pe retele social media un produs, fie el vestimentar sau nu numai, care ti-a placut, insa nu ai identificat de unde il poti achizitiona? Noua ni s-a intamplat de mult ori, ceea ce ne face sa credem ca noul instrument de descoperire vizuala de la Facebok, care permite utilizatorilor Instagram sa gaseasca produsele mult dorite folosind fotografii de pe camerele lor sau din galeria de imagini, va fi chiar foarte util. 

De acum Huawei iti permite sa platesti in rate, chiar in cadrul propriului sau magazin online. Daca esti interesat de conditii, ai aici link-ul catre ei.  

Institutiile incep sa constientizeze din ce in ce mai mult impactul atacurilor cibernetice si nevoia de securitate cibernetica. Asadar, Uniunea Europeana si-a propus sa infiinteze o unitate cibernetica comuna. Isi doresc sa faca acest lucru pana la finalul anului 2022 si au ca scop combaterea atacurilor cibernetice, prin comunicarea eficienta intre natiuni si acces la echipe de raspuns rapid la cerere, in vederea apararii real time impotriva hackerilor.  

Pandemia COVID-19 a afectat productia de componente IT inca de la debut, iar acest aspect incepe sa se faca acum resimtit in pretul laptopurilor si ale imprimantelor, iar telefoanele smart par a fi urmatoarele pe lista de scumpiri. Totul din cauza lipsei globale a cip-urilor. 

Google Cloud lanseaza Visual Inception AI, un nou tool menit sa ajute producatorii sa identifice defectele produselor inainte de a fi livrate. Aceasta fiind ultima miscare pe care Google o face pentru a castiga teren in cadrul acestei verticale pe care compania a targetat-o. Tehnologia se adreseaza mai multor industrii si scenarii, ca de exemplu industria auto sau cea a electronicelor.  

Microsoft anunta ca urmatoarea versiune a Office, realizata special special pentru nouul Windows 11 beneficiaza de suport ARM nativ pe 64 de biti. Noua versiune Office este deja disponibila in versiune beta si vine cu un refresh vizual, adica nou design in toate aplicatiile, inclusiv Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access, Project, Publisher și Visio. 

In loc de final, lasam mai jos cateva link-uri pe care putem incadra in sectiunea ”si alte stiri interesante si tocmai bune de citit”.  

https://gadgets.ndtv.com/cryptocurrency/news/cryptocurrency-ban-china-mining-bitcoin-price-miners-flee-oversea-sell-out-dip-2472224

https://gadgets.ndtv.com/apps/news/winamp-skin-museum-interactive-download-webamp-add-use-upload-2474072

https://gadgets.ndtv.com/apps/news/firework-short-video-platform-live-commerce-shoppable-videos-livestream-india-2475812

https://gadgets.ndtv.com/apps/news/zoom-kites-acquisition-buyout-live-transcription-real-time-machine-translation-company-2475814

https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/samsung-galaxy-s21-us-fcc-certification-45w-charging-specifications-2475924

https://gadgets.ndtv.com/apps/news/microsoft-office-new-design-features-64-bit-arm-support-theme-sync-windows-11-beta-released-2474988

https://www.tomshardware.com/news/windows-11-everything-you-need-to-know

Ne vedem diseara, de la 19.00, pe Canalul de YouTube KodingTech, la Koding Tech Select Episodul 24. 

Link aici.  Pe curand!

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile