Koding Tech Select Episodul 26

koding select episodul 26

Share This Post

Hello! Aici echipa KodingTech. Nu stim cum va descurcati voi referitor la caldura de afara, insa noi de gandim din ce in ce mai des la berea rece pe care am planuit sa o bem dupa emisiune. Insa, pana atunci, va anuntam ca astazi, la Koding Tech Select, Episodul 26, avem cateva stiri interesante despre Facebook, Microsoft, iPhone, WhatsApp si ce atacuri cibernetice au mai pus la cale hackerii in ultima saptamana.

Facebook face un update important in cadrul grupurilor, permitand administratorilor sa desemneze anumiti membri drept experti. Acestia vor beneficia de un badge ”Group Expert”, pentru a se diferentia de ceilalti membri. 

Microsoft a fixat in aceasta luna nu mai putin de 117 vulnerabilitati. Mai exact, vorbim aici despre o serie de update-uri de securitate pentru o serie de produse si feature-uri, incluzand Microsoft Office, Windwos Defender, Windows Hello si Microsoft Exchnage Server. 

Apple a lansat MagSafe Battery pentru iPhone 12. Adica o baterie externa, care iti ofera posibilitatea de a incarca telefonul wireless, doar prin atasarea magnetica a unui dispozitiv. Bateria este compatibila cu toate modelele de iPhone 12: iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, and even iPhone 12 mini.

WhatsApp face un update important si mult asteptat: functia ”view once”. Aceasta permite utilizatorilor sa transmita imagini si continut video care poate fi vizualizat doar o singura data. 

Atacatorii cibernetici din nou in actiune, de data aceasta in Iran. Sistemul national al cailor ferate Iraniene a fost atacat vineri, timp in care o serie de mesaje de tipul “long delayed because of cyberattack” or “canceled”  au fost postate pe panourile prezente in gari. Si ca bonus, au indemnat pasagerii sa ceara informatii suplimentare publicand numerele de telefon ale biroului liderului Ayatollah Ali Khamenei.

Daca saptamana trecuta discutam despre vulnerabilitatea Microsoft aparuta la serviciul de Printing, de data aceasta vedem ca incercarea acestora de a fixa problema a dus la dezactivarea unor imprimante. Utilizatorii Zebra Printers au semnalat dificultati in privinta posibilitatii de a printa, dupa update-urile de securitate facute de Microsoft pentru a fixa asa-numitul PrintNightmare. 

Acestea fiind spuse, ne ramane doar sa va invitam pe Canalul nostru de YouTube, de la 19.00, unde ne puteti urmari comentand ”pe bune” noutatile din #tech de mai sus. Nu uitati sa setati un Memento, asta daca vreti sa fiti siguri ca nu pierdeti editia din aceasta seara. Si, ca tot veni vorba, n-ar strica nici un Subscrie la Canalul de YouTube KodingTech. Pe curand!

 

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea