Koding Tech Select Episodul 16

Share This Post

Indiferent de modul in care ati ales sa petreceti Pastele anul acesta, speram ca v-ati bucurat si ati profitat din plin de fiecare zi. Si, mai ales, ca nu ati exagerat cu preparatele traditionale 😀.  Pentru noi, au fost cateva zile libere care ne-au incarcat cu energia de care aveam nevoie pentru a reveni si mai motivati si pregatiti. Asa ca, dupa aceasta bine meritata pauza, revenim in forta si va propunem sa aruncam o privire peste cele mai importante stiri din tech ale ultimei saptamani.  

Iata ce ne-a atras atentia:  

Signnal a fost banat pe Facebook dupa ce a facut o campanie de reclame sincere, in care le aratau oamenilor informatiile folosite la targetare pentru afisarea reclamei: 

Cercetatorii de la Japan Advanced Institute of Science and Technology au identificat posibilitatea de a mari semnificativ durata de viata a bateriilor. Cum este acest lucru posibil si daca aceasta descoperire este un avantaj sau un dezavantaj pentru producatorii de smartphones, vedem in editia de astazi a Koding Tech Select.  

Epoca Calibri, in calitatea sa de font default al tuturor produselor Microsoft, a ajuns la final. Microsoft anunta ca a venit momentul schimbarii acestuia si propune 5 font-uri noi, pe care le supune votului public al utilizatorilor. Suntem curiosi care va fi rezultatul. Noi am votat, dar inca nu dezvaluim alegerea. Va lasam aici link-ul pentru a va putea exprima si voi preferinta:

Brazilia devine a doua tara unde serviciul de money transfer al Whatsapp este disponibil. Dupa ce in Iunie anul trecut serviciul a fost suspendat de Banca Centrala pe motiv ca ar putea cauza daune sistemului initial de plati, in termeni de competitie efeicienta si data privacy, acesta a fost aprobat dupa ce Facebook a indeplinit anumite cerinte ale Bancii Centrale.   

SpaceX loveste din nou si anunta lansarea a 60 de noi sateliti Starlink la doar cinci zile dupa lansarea ultimilor. Ce ar trebui sa intelegem din aceste decizii ale lui Elon Musk si ce urmareste, vedem diseara. 

Dupa multe cereri ale profesorilor in ceea ce priveste facilitarea procesului de invatare si evaluare online, Microsoft introduce Reading Progress application. Acest add-on vine in ajutorul elevilor, dar si al profesorilor, oferind acestora din urma posibilitatea de administra mult mai bine partea de testare.  

Donald Trump a lansat noul sau website de comunicare! Un moment mult asteptat de multi dintre noi, dupa ce fostul Presedinte a fost suspendat de Twitter, Facebook si YouTube in luna Ianuarie.  In ceea ce priveste aceasta lansare, parerile sunt impartite si le vom discuta diseara, de la 19.00, la Koding Tech Select, LIVE pe Canalul de YouTube KodinTech. 

Daca accesezi acum link-ul emisiunii aici si setezi un Memento esti sigur ca nu ai cum sa pierzi editia Koding Tech Select de diseara. 

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile