Alege-ti cu grija partenerul Microsoft

Share This Post

Iubim tehnologia. Reusim sa ne rasfatam clientii si le oferim posibilitatea de a ramane competitivi si relevanti chiar si in vreme de criza. Cultura cu care ne mandrim si care sta la baza KodingTech ne ajuta sa oferim de fiecare data, natural, pretul corect pentru produsele pe care le implementam.

Tehnologia este esentiala, iar noi am inteles asta de mult. De la colaborarea la distanta pana la securitate, ne asiguram ca fiecare client are la dispozitie, in contextul #workfromhome, instrumentele necesare, nu doar pentru a supravietui, ci pentru a face un pas inainte. Crestem odata cu voi!

Context

Atunci cand vine vorba despre licente, in cazul de fata licente Microsoft, internetul a devenit locul in care, cu ajutorul unui marketing agresiv, lucrurile au mers un pic prea departe. Cu riscul de a provoca discutii in contradictoriu, da, exista si “prea departe”.

La o simpla cautare pe Google, zeci de anunturi platite promit cel mai bun pret:

Intrebarile care se pun sunt simple. Este pretul mic cel mai important aspect atunci cand achizitionam licente? Ar trebui sa facem alegeri luand in calcul mai mult decat pretul? Este moralitatea importanta in acest gen de decizii sau trebuie totul privit ca pe o ecuatie a carei rezultat trebuie sa fie favorabil din punct de vedere costuri, fara o imagine clara pe termen mediu si lung?

S-au facut deja cinci ani de cand interactionez cu ecosistemul Microsoft. Am inceput ca reprezentat al vendor-ului, am continuat in distributie, iar acum ma aflu in rolul de integrator. Nu a trecut atat de mult incat sa ma consider veteran, dar a trecut suficient de mult cat sa fi luat parte la trecerea catre modelul de subscriptie in Cloud si sa asist la o transformare completa a modelului de business.​​​​​​​

De-a lungul timpului, am inteles importanta integratorului. Am inteles ce inseamna valoare adaugata si cine poate sa o ofere. Am inteles ca oricine poate sa vanda tranzactional.

Cum alegem partenerul potrivit?

Produsele Microsoft sunt comercializate pe urmatoarele canale:​​​​​​​

Microsoft>Distribuitor (Indirect Proveder) >Indirect Reseller

Microsoft>Direct Reseller

Microsoft Store

Atat! Orice companie care nu se regaseste mai sus si care vinde produse Microsoft nu poate oferi siguranta originalitatii produselor pe care le are listate. Analogia este simpla. Cumperi masina de la reprezentanta sau de la baiatul de pe OLX care iti promite “km reali”?

Un Partener autorizat si certificat de catre Microsoft are un profil creat pe site-ul oficial.

Orice partener respectabil care livreaza servicii, are unul sau mai multe studii de caz, „succes story-uri” cu implementari de succes -> https://customers.microsoft.com/en-gb/story/775391-key-way-group-banking-azure-microsoft365-romania

Un partener Microsoft stie ce vinde, dovedind prin competentele pe care le-a dobandit in urma unor performante si examene (deloc usoare):​​​​​​​

Am aratat cum putem crea un website de la zero in mai putin de doua ore in cadrul evenimentului Koding Connect 20. Nu orice firma care are un website frumos aranjat este de incredere. Sunt sigur ca toata lumea cunoaste acest aspect.

In plus, oferim constant si gratuit informatii relevante, in functie de context, pentru a ajuta afacerile romanesti.

La ce trebuie sa fii atent?

Pretul​​​​​​​ mult prea mic al produselor.​​​​​​​

Un pret prea mic poate insemna ca originea licentelor este indoielnica:

Domeniul inregistrat pe persona fizica/mult prea nou.

Testimoniale false:

In acest caz, nu s-au deranjat nici macar sa schimbe pozele placehoderelor sau sa scrie corect gramatical.

Site care vinde licente Microsoft:

Template de pe internet:

  Produsele comercializate

Exemplu: comercializarea separata a licentelor de tip OEM care pot fi vandute doar daca apar pe aceeasi factura cu statia de lucru.

Din punct de vedere al licentierii Microsoft, de cele mai multe ori factura nu este singura dovada necesara pentru a dovedi autenticitatea.

Lista completa aici.

Concluzie​​​​​​​​​​​​​​

Acest gen de site-uri nu au succes doar din cauza preturilor foarte mici. Au succes din cauza unei false iluzii de lupta impotriva sistemului pe care o ofera clientilor. Totul in spatele unor pagini web care par de incredere si care justifica comportamentul.

Cumpara sigur. Cumpara destept si sprijina afacerile romanesti.

Din Cotroceni, cu dragoste.

KodingTech

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea