Noul Microsoft Planner

Share This Post

Atunci când vorbim despre Microsoft 365 si toate instrumentele disponibile, primul cuvânt care ne vine in minte este ‚colaborare’. Toate aceste instrumente sunt construite astfel încât sa comunice nativ si sa ofere o experiența de lucru simplificata.

Microsoft Planner este un tool care ii ajuta pe utilizatori sa colaboreze pe proiecte cu ajutorul setării de task-uri si urmărirea progresului in timp real, dar si generarea de rapoarte detaliate.

In momentul de fata Planner este destul de basic si nu oferă atât de multe funcționalități specifice. Avantajul major fiind, așa cum am amintit anterior, conectarea facila cu restul serviciilor din Microsoft 365.

Vestea buna este ca începând cu luna ianuarie 2024, Planner primește o serie de super puteri despre care vom povesti in rândurile de mai jos. Un mix intre Microsoft To Do, vechiul Planner, Microsoft Project si AI.

  1. Modalități noi de organizare a planurilor. Odată cu noul update vei avea posibilitatea de a folosi si alte metodologii de project manager pentru proiectele tale. De exemplu, iată cum va arata view-ul pentru Agile. Un view care cuprinde taskurile din backlog, dar si din fiecare sprint in parte:

 

 

Evident, un alt view in care vom putea vedea task-urile in funcție de status, persoana responsabila si categorie:

 

In principiu, vei avea la dispoziție majoritatea functionalitatilor disponibile astăzi in Project for the web.

 

  1. Scalabilitate – plus raportare in detaliu cu ajutorul Power BI si crearea de fluxuri folosind Power Automate.

Funcționalitatea noastră favorita? Posibilitatea de a crea task-uri dependente de statusul altor task-uri:

 

 

  1. Integrarea cu AI – Vei putea folosi Copilot pentru diverse sfaturi si analize asupra proiectelor tale.

De exemplu, vei putea îl întrebi pe Copilot care sunt membrii echipei care au cea mai mare încărcare, astfel încât sa poți distribui mai eficient task-urile noi.

De asemenea, te poate ajuta sa ‚spargi’ un task mare, in task-uri mai mici.

 

  1. Si mai multa integrare – fata de toate functionalitatile cu care ești deja familiarizat se adaugă alte doua integrari care sa te ajute sa economisești timp:
    1. Emailurile cu flag din Outlook vor putea fi importate automat in Planner.
    2. Task-urile setate in timpul unei întâlniri in Team vor fi de asemenea vizibile.

 

Daca vrei sa afli mai multe informații despre noul Microsoft Planner, poți accesa vide-ul de pe canalul de YouTube Microsoft -> aici.

 

Iar daca te-am făcut curios, contactează-ne si te vom ajuta sa iți eficientizezi procesele, astfel încât sa poți lucra mai rapid.

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile