Ce am invatat dintr-o demonstratie IT live realizata de un agent secret

Share This Post

James doarme de obicei cu mitraliera in pat si isi tine laptopurile in rastelul de arme. Dar, ca orice agent secret, lucreaza discret: este in stare sa transmita idei si emotii doar din gesturi si expresii faciale. Cand este nevoie de mai mult, recurge la tehnologie. Numele lui este…

Nod. James Nod.

O stire citita intr-o dimineata pe tableta il arunca pe James Nod in valtoarea unei zile dramatice. Misiunea lui de serviciu este sa opreasca haosul financiar declansat de un grup ostil. Misiunea sa de tata este sa se asigure ca fiica lui are parte de o buna educatie. Iar misiunea de sot este de a mentine caldura relatiei cu sotia lui, Aio. E clar, viata lui nu e tocmai usoara.
Povestea zilei in care James a salvat lumea sta la baza spectacolului prezentat in fata a peste 120 de invitati ai Network One Distribution, in timpul evenimentului Nodzaic – NOD Dealer’s Meeting din 11 septembrie 2015. Intamplarile prin care agentul a trecut in 35 de minute au implicat peste 100 de dispozitive interconectate intr-o singura sala de conferinte, pentru una din cele mai mari demonstratii de produse realizata live in Romania.  Prin teatru de pantomima si solutii IT, actorii si echipa Koding au recreat situatii reale de neconceput fara folosirea tehnologiei.
Treaba noastra, a echipei Koding si a colegilor de la NOD, a fost sa ne asiguram ca povestea acopera toate tipurile de solutii tehnice ale demonstratiei. A doua provocare a fost sa exploatam toate produsele la parametrii producatorului. Pentru aceasta am conceput o serie de scene desfasurate in patru zone: locuinta, scoala, birou, horeca. Am recreat, in conditii reale, utilizari ale solutiilor IT specifice fiecarei zone, de la urmarirea video de la distanta a unui spargator de locuinte, pana la educatia interactiva sau interogarea unor cifre de afaceri folosind software de business intelligence. Iar pentru placerea noastra, am mers chiar mai departe: i-am oferit lui James Nod posibilitatea de a stinge toate monitoarele din sala folosind un smartphone.

Networking, de la echipa la cabluri UTP

Pentru a ajunge la integrarea povestii lui James cu dispozitivele din spectacol am petrecut toata vara lui 2015 in brainstorminguri si testari de produse. In saptamana evenimentului, timp de trei zile si nopti am pus cap la cap povestea, firele si microprocesoarele. Iar in dimineata spectacolului, James Nod a salvat lumea de haos financiar-bancar, in timp ce isi indeplinea misiunile de tata si sot. Cum ? Folosind servere, solutii de stocare NAS, supraveghere, software BI, solutii horeca, laptopuri, telefoane de ultimul racnet. Si mai ales farmecul lui personal.
Am invatat cateva lucruri importante.
Niciodata nu poti spune ca ai repetat suficient. Actorii trebuie sa isi cunoasca device-urile la fel de bine ca pe partenerii de scena. Pentru fiecare scena cheie care implica o tehnologie trebuie sa existe un backup sau o solutie alternativa. Fiecare om din echipa este esential. Ajuta foarte mult sa fii prieten cu colegii – mai ales cand presiunea creste si orele sunt inaintate. Daca ceva poate sa nu mearga bine, nu va merge. Daca ceva poate fi reparat, va fi.
Si am ajuns la cea mai importanta lectie. Este esential sa lucrezi cu profesionisti, din doua motive. Primul: cand faci ceva cu pasiune si chemi oameni pasionati sa te ajute, ideile bune vin incredibil de usor. Al doilea: in situatii live, de viata reala, profesionistii sunt cei care pot mentine situatii si solutii IT complexe in scenariul prestabilit.

 

 

Foto: Actorii Eduard Adam si Nicolae Nastasia, in rolurile agentilor secreti James Nod si Pierce Nodman.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea