Premiu Microsoft primit de Koding si ce legatura are cu filosofia DevOps

Share This Post

Saptamana trecuta am fost surprinsi sa primim din partea Microsoft premiul Best Cloud Breakthrough FY17. Koding Microsoft prize Best Cloud Breakthrough
L-am acceptat ca pe un Oscar din industiria tehnologiei de business pentru “cel mai bun rol” de promovare a soluţiilor Cloud. Daca notiunea de Cloud in tehnologia de business e o nebuloasa pentru tine, iti dam cateva exemple: Office365 și Microsoft Azure. Daca nici acum nu ți-e clar cum îți pot face viața mai ușoară aceste soluții, îți putem detalia. Doar întreabă-ne.
Revenind la premiu, dupa ce ne-a trecut surprinderea, ne-am intrebat ce ne-a condus aici, pentru a intelege ce din “comportamentul” companiei merita consolidat. Asta, dupa ce am recunoscut meritele la nivel individual si de echipa, fireste.
Ca orice companie care e in proces de maturizare, si noi simtim durerile cresterii odata cu recompensele independentei, dar asta nu ne impiedica sa cautam (si sa gasim) patternurile de crestere organica a businessului in tot acest process.
Fara sa-l consideram un raspuns exhaustiv, banuiala noastra este ca la reusite de acest gen a contribuit cultura pe cat de ambitioasa pe atat de relaxata, care seamana foarte bine cu filosofia DevOps, o alta pasiune de-a noastra, despre care vom mai scrie aici.   In incercarea de a comprima estenta acestei filosofii, indraznim sa spunem ca are de-a face cu a gasi un echilibru dinamic, un punct de stabilitate intr-un process de schimbare continua, caci provocarea culturii DevOps este sa impace natura conflictuala a 3 roluri diferite:
DevOps business Philosophy

  • Operations, care cauta stabilitatea organizationala
  • Developers, al caror scop este sa caute inovatia
  • Testers, care cauta sa reduca riscurile

Detalii despre cum aplicam acest principiu in cultura Koding nu iti spunem acum, insa ce iti putem spune este ca aceasta filosofie este atat de adanc infipta in ADN-ul nostru si ca isi pune amprenta in felul in care ne dezvoltam, in asa masura, incat credem ca am putea-o trece pe lista de multumiri pentru recentul premiu castigat.
Gata! Suficient cu analiza dezvoltarii, ne asteapta procese de testare, ca sa ramanem in flow.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea