Nu sta cu ochii pe angajați. Lasă-i să o facă chiar ei.

Share This Post

]S-au scris călimări de cerneală despre monitorizarea productivității. Dacă nu ești atent cum o spui, se înțelege spionaj de HR. Știm cu toții unde duce asta. Angajații se prind, se simt prost, găsesc metode să își facă treaba de formă și apare o atmosferă generală de neîncredere.
Dar fără monitorizare nu se poate. Dacă vrem ca treaba să meargă mai bine (adică profit, salarii, joburi stabile), trebuie să știm cum se face treabă în firmă.
Citeam ceva similar chiar in dimineata asta: Kathleen Hogan, HR manager la Microsoft, propune o schimbare de abordare. Ea pornește de la un adevăr cunoscut: azi companiile pot măsura totul – de la pașii făcuți în sediu până la numărul de taste apăsate într-o zi. Ele pot evalua astfel cea mai importantă investiție, cea în oameni /talent. Întrebarea este: cine ar trebui să analizeze datele? Șefii? Managerii de HR? Cui îi dăm pe mână datele astea ?
Răspunsul lui Kathleen Hogan: “Dați-le angajaților.”
Teoria ei este că, dacă oamenii știu cum lucrează, vor fi motivați să îmbunătățească statisticile. Vor vedea unde pierd timpul și unde ar putea să optimizeze. Este o modalitate de a transforma datele în productivitate.
Instrumentul care face asta este Delve Analytics, parte din platforma Office 365. Aplicația oferă analize despre timpii petrecuți în întâlniri, în e-mailuri, în conectarea cu colegii prin aplicațiile Office. Ideea este deja testată la Microsoft, unde angajații au acces la panoul de control al Delve Analytics, cu date confidențiale despre propria lor activitate. Potrivit Microsoft, nici șeful, nici HR-ul, nici IT-ul nu au acces acolo.
Ideea este că, dacă vrei să lucrezi mai bine, este important să știi cum lucrezi.
Ce părere ai? Dă-ne un semn dacă vrei să continuăm discuția despre cum poți avea o afacere mai productivă.

More To Explore

KodingTech

Noul Microsoft Planner

Atunci când vorbim despre Microsoft 365 si toate instrumentele disponibile, primul cuvânt care ne vine in minte este ‚colaborare’. Toate aceste instrumente sunt construite astfel

Uncategorized

Copilot pentru Windows in Romania

Daca folosești Windows 11, si ai făcut ultimul update 22H2, atunci avem vesti bune pentru tine! (daca nu ai update-ul disponibil, poți grăbi procesul înrolându-te