Microsoft Teams: Functionalitati noi – februarie 2021

Share This Post

Am stabilit deja ca esti gata pentru Microsoft Teams din moment ce ai nevoie sa colaborezi si sa iti organizezi eficient procesele, in special in contextul work from home.

In luna decembrie am discutat despre noile functionalitati pe care Microsoft Teams le-a adus. Functionalitati ca: Noise Supression, Appear Offline, Teams Templates sau Advanced Meeting Settings. De atunci au fost lansate o serie de functionalitati interesante pe care ne-am gandit sa le impartasim cu voi.  

  1. Template-uri noi pentru Together Mode. 

Functia de Together Mode exista deja de ceva timp. Este vorba despre cum in timpul unui meeting, participantii, apar impreuna intr-un mediu virtual. Intre timp, Microsoft a adaugat mai multe template-uri de scene din care poti alege pentru o experienta si mai placuta: 

Microsoft Teams KodingTech
Microsoft Teams KodingTech
  1. Pop-up apps. 

Daca pana acum puteam separa conversatiile de fereastra de Teams intr-un pop-up, Microsoft a adaugat functionalitatea de a detasa si alte aplicatii ca de exemplu aplicatia de Planner: 

Acum poti naviga cu Alt+tab intre diverse ferestre ale Microsoft Teams crescand eficienta si scazand timpul petrecut pentru a naviga intre elemente. 

  1. Posibilitatea de a adauga un calendar personalizat pentru fiecare canal in parte. 

Astfel poti organiza mai usor activitatile specifice unui anume departament sau proiect.  

  1. Time left in the meeting 

O notificare care te instiinteaza cu 5 minute inainte de incheierea timpului alocat pentru meetingul respectiv. Aceasta simpla notificare te poate ajuta sa respecti durata meetingului si sa te asiguri ca nu intarzii la urmatorul eveniment sau sa ai timp sa te pregatesti pentru acesta. 

  1. Power Point presenter view direct in meetingul de Microsoft Teams: 

O functionalitate extrem de utila in cazul in care trebuie sa ti o prezentare. Nu mai trebuie sa te ingrijoerzi ca distribui ecranul nepotrivit, ai chat-ul participantii si prezentarea intr-un singur view, impreuna cu notitele legate de slide-ul actual.  

  1. Raise hand – mai multe emoticoane 
  1. Breakout rooms  

Functionalitatea prin care poti crea una sau mai multe breakout rooms in cadrul unui meeting este in sfarsit aici! O functionalitate extrem de utila mai ales in cazul in care organizezi un workshop/ training online si ai nevoie sa imparti utilizatorii in mai multe echipe. De asemenea, functionalitate esentiala in sectorul educational.  

Plus, o multime de controale utile pentru a asigna utilizatorii, in functie de breakout roomul pe care il doresti, intre care poti naviga cu usurinta in calitate de organizator. 

Microsoft Teams KodingTech

What’s next: 

Dintre functionalitatile care vor avea sa fie lansate, ne-au atras atentia urmatoarele: 

  • Update-uri legate de search-ul din Microsoft Teams. Acest update promite o indexare mai exacta si mai rapida a rezultatelor folosind AI. 
  • Posibilitatea de a masura numarul personelor inregistrate vs participanti la un meeting din Teams.  
  • Pagina de inregistrare pentru a gestiona mai usor participantii dintr-un eveniment online, atat inainte, cat si dupa ce acesta a avut loc.  

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea