Microsoft Cloud – spring update

Share This Post

Dupa cum ati observat deja, Microsoft are o viteza fantastica cu care isi actualizeaza produsele SaaS (software as a service) de sub umbrela Office 365. Si nu numai. Pentru intreaga platforma cloud Microsoft, viteza modificarilor este spectaculoasa. Astazi, cateva dintre noutati.
Outlook Customer Manager – sau despre cum sa-ti tii informatiile despre clienti si oportunitati intr-un singur loc. In mod facil.
Anuntat anul trecut si acum aflat in preview pentru pachetele Office 365 Business Premium, Outlook Cusotmer Manager este exact produsul care lipsea. Fie ca utilizezi un fisier excel pentru managementul contacteler si al oportunitatilor, fie ca te ajuti de liste si fluxuri in SharePoint, suficient de devreme in cadrul dezvoltarii procesului de vanzare incepi sa ai nevoie de mai multe capabilitati. Totusi, o solutie avansata de tipul Dynamics 365 for Sales sau Dynamics Crm Online poate fi prea mult pentru o firma mica. Mai ales daca utilizezi doar partea de management al contactelor sau al oportunitatilor.
Pe baza feedbackului utilizatorilor, Microsoft vine cu o solutie care acopera exact aceasta nevoie. Toate informatiile cu privire la clienti, la oportunitati, la activitatile de vanzare (fie ca vorbim despre taskuri, fie ca vorbim despre emailuri sau telefoane) sunt tinute intr-un singur loc. In sfarsit avem un tool simplu, usor de folosit, ce va aduce beneficii majore atat din perspectiva vitezei, dar si consistenta procesului de vanzare. Cu efect direct in sumele incasate.

Outlook Contact Manager Microsoft Customer solution CRM solutie recomandaata de Koding

Asteptam roll-out pentru toti clientii si va incurajam sa ne contactati pentru a afla mai multe despre Outlook Customer Manager. In primele sprinturi avem varianta de Outlook (add-in) si varianta de mobile (asa cum suntem obisnuiti in ultima vreme, IOS este prima platforma suportata:)). Vrem sa vedem cat mai repede lansate variantele de Android, dar mai ales cea web. Alaturi de Planner si Teams, dar si de anuntatul To Do, probabil ca OCM va deveni unul dintre eroii productivitatii moderne.
Power BI – sau cum sa monitorizezi update-urile pentru a putea tine pasul cu functionalitatile:)
Nu stim cum este implementat project managementul in echipele de dev, insa, privind din exterior, am putea paria ca sprinturile cele mai scurte sunt la echipele de Power BI. Viteza cu care sunt lansate noi versiuni, template-uri, view-uri este fabuloasa. Prin urmare, si in proiectele noastre de reporting, metodologia agile este de departe cea mai utilizata. Se potriveste de minune cu produsul si cu modul dinamic in care evolueaza business modern.
Koding Power BI Microsoft tehnologie de business chart tabel recomandare Koding

O noutate super interesanta din aceasta zona. In luna martie, Microsoft a lansat un set de template-uri Power BI pentru solutia de PSA (Project Service Automation) din cadrul Dynamics 365. Acest set contine un set de rapoarte pentru mai multe roluri din cadrul organizatiilor, pentru a putea optimiza unul dintre cele mai dificile procese: managementul alocarii creierelor:). Daca doriti sa le vedeti in actiune, primul pas se face aici: sales at koding dot ro.
Azure aka Microsoft Cloud
Daca la Power BI viteza este fantastica, datorita complexitatii, Microsoft Azure deja nu mai poate fi gestionat cu echipe mici. Nici macar din perspectiva intelegerii. Din anumite unghiuri, deja poti afirma ca pe Azure poti face orice (din perspectiva IT). Ce mai vrem (si stim ca vine): MySql as a service. Da, ne-am saturat sa facem mangementul serverelor. Ne-am obisnuit cu lenea PaaS:) (platform as a service). Precum in celebra poza cu pizza as a service.

Koding Pizza as a Service reprezentand tehnologia Azure Microsoft Cloud software recomandat de Koding

Variantele actuale MySql in app (pt web app rulat pe IIS) sau solutia third party nu ne multumesc indeajuns. Si atunci, ajungem des sa facem noi managementul serverelor bazelor de date non Microsoft. Deja pentru SQL Server si SQL Data Warehouse (produsele hero Microsoft) maturitatea este suficienta pentru scenarii complexe din zona enterprise. Ne dorim acelasi lucru si pentru platformele open source pentru gestionarea bazelor de date.
Stim ca se poate. De ce? Microsoft loves Linux.
Microsoft Loves Linux relatie acceptata de Koding

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea