Koding Tech Select Episodul 8

Share This Post

Afara ninge linistit. Luna martie fiind cunoscuta deja ca luna in care vine de fapt Mos Craciun😍 E de la incalzirea globala, ar zice unii. Altii ar spune ca pamantul se afla oricum intr-o faza de incalzire naturala, care duce la schimbari ale anotimpurilor, independent de amprenta oamenilor. Autoritatile au fost din nou surprinse de evenimente, asa ca te asteptam diseara, de la ora 19:00, probabil prins in trafic, la emisiunea Koding Tech Select din aceasta seara de pe canalul nostru de YouTube.
Ce ne-a atras atentia in ultima saptamana:

Atunci cand vorbesti cu cineva pe WhatsApp, conversatia este criptata end-to-end, atat pe telefonul tau, cat si pe telefonul interlocutorului. Problema apare atunci se face back-up in Google Drive, respectiv iCloud. Astfel, daca cineva resuseste sa optina acces la contul tau de cloud, poate citi cu usurinta aceste conversatii. Astfel, WhatsApp lucreaza la posibilitatea de a cripta si informatiile din back-up folosind o parola care va fi necesara in caz de restore. Happy happy joy joy!

Facebook, Google, Twitter, TikTok, Telegram – dati in judecata de autoritatile din Russia, pentru ca nu s-au conformat cerintelor acestora de a elimina postarile care indeamna copiii sa ia parte la protestele impotriva lui Putin. Who’s right?

S-ar putea sa apara probleme legate de autentificarea prin SMS cu MFA. De ce? Sa o luam de la inceput. Distributed Ledger Technology este un sistem bazat pe blockchain. Orice companie care face marketing sau comunicare sms/voice trebuie fie inregistrata in DLT incepand cu 1 iunie 2020, pentru a tine sub control spam-ul. Unde apare problema? Se pare ca au fost probleme cu implementarea tehnologiei si, astfel, foarte multi utilizatori care asteptau SMS-uri cu coduri de validare pentru logarea in platforme, sau pentru efectuarea platilor, au ramas pe afara. Isn’t that nice?😄

Spuneam intr-una dintre cele 3 editii Koding Connect the ABC of Cybersecurity ca cea mai mare vulnerabilitate se afla intre scaun si monitor. Un grup de hackeri a gasit o metoda mult mai interesanta de a obtine informatii despre companii. Acestia au ‚spart’ infrastructura unei firme de supraveghere video, obtinand access la peste 150,000 de feed-uri live. Printre entitatile care au fost ‘hakerite’ indirect se numara spitale, scoli, sectii de politie, Tesla, Equinox si Cloudflare. Ne mai trebuie multe semne ca sa constientizam ca acel binecunoscut “it’s coming” s-a transformat in “it’s happening”?🤨

Gab has been hacked. Again. Oare de ce?! Well..pretty simple. Se pare trebuie retezat de la radacina fiecare loc si locsor (fie el digital sau nu) care nu se supune unor reguli de manipulare. Traiasca libertatea! Stim ca mainstream media catalogheaza aceasta platforma ca fiind un rai pentru sustinatorii lui Donald Trump. Pentru noi e mult mai simplu: este un loc in care exista (inca?) libertate de exprimare (no porn allowed, but we have to leave some space for pornhub as well). Baietii astia chiar au un scop, o misiune, niste idealuri. Lucru mai rar intalnit in ziua de azi. Lasand la o parte alegerea de a nu folosi cloud deloc (desi implica mai multa munca – alt lucru de apreciat, dorinta de a face lumea mai buna prin munca efectiva, nu asteptand sa se intample un miracol – open ur damn eyes, millenials!), ne place ca nu renunta la lupta desi sunt o tinta continua a diversilor asa zisi “hacker” (we see u, guys and it’s not cool at all). Cum ar spune unii, stand your ground, it’s sacred. Noi (si aici vorbim din core-ul filosofiei Koding) alegem sa ne aplecam in fata fondatorilor Gab si a tuturor care pun umarul la acest proiect si la orice alt proiect de acest gen, pentru ca sunt dovezi vii a faptului ca inca avem o sansa sa ne recastigam libertatea (oare am avut-o vreodata cu adevarat?!). So, bring it on! Semnat, niste oamenei carora le place libertatea. 

Tot din seria lucrurilor minunate a anilor 2020, avem subiectul Emotet. S-a tot vorbit despre ce este si ce face in ultimele luni. A lot. Daca inca nu sunteti inca lamuriti, gasiti pe canalul nostru de Youtube cateva discutii faine din cadrul Koding Connect – The ABC of Security. Ce e nou pe acest subiect? Acum doua zile a aparut o analiza aprofundata a atacurilor Emotet, ale caror efecte incep sa apara. Concluzia cu care se incheie articolul evidentiaza amploarea cu care au fost pregatite aceste atacuri. Pretty accurate we would say..

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea