De la parenting la Web Design, din nou

Share This Post

Ce a insemnat pentru mine provocarea de a reveni la job intr-un domeniu dinamic asa cum este cel al web design-ului? Teoretic, activitatea mea are aceeasi finalitate: un site complet pe care sa-l prezint clientului. Practic, m-am reinventat, folosesc alte instrumente, iar procesul este diferit. 

Cronologic, concediul meu s-a incadrat intre versiunea de WordPress 4.9.9 si versiunea 5.6. Mai exact, 2 ani, timp in care nu am aratat interes progresului tehnologic si am preferat sa ma dedic total persoanei nou aparute in viata noastra.  

Am avut multe momente in care m-am gandit la o schimbare de domeniu, iar partea de Web Design sa ramana doar un hobby materializat in proiecte ocazionale. 

M-a convins sansa care a venit din partea KodingTech. Diferenta dintre a face Web Design ca freelancer si a fi angajat al unei companii consta in resursele pe care le poti accesa: licente disponibile pentru aplicatii, conturi create pe site-urile importante de profil, know-how, o echipa completa cu membri din departamente DevOps, Web Design, Marketing si de ce nu, un buget mai generos.   

Prima etapa a fost sa ma familiarizez cu procedurile pe care le intalnesti intr-o companie, avand in vedere faptul ca agenda mea nu a inclus pana acum plannere, daily meetinguri online sau contact intermediat cu clientul. 

Apoi am trecut la ceea ce iubesc, Web Design. Intoarcerea a fost usoara, avand acces la resursele lor, la medii de test si cu o perioada generoasa de acomodare. A urmat primul site pentru un client. Moment in care mi-am dat seama ca web design-ul se bazeaza pe cunostinte teoretice si pe viziunea creativa, platforma sau editorul pe care-l folosesc fiind doar intrumente usor de substituit . Este o aptitudine pe care o dobandesti, dar pentru a o transpune intr-un site este nevoie de cercetare pentru a fi la curent cu ultimele noutati in materie de functionalitati, cerintele pietei, SEO, ale motoarelor de cautare etc 

Cunostintele pe care le detineam m-au ajutat sa creez repede site-uri pe platforma Wix, sa ma distrez cu Elementor sau cu Oxygen. Practic, daca detii cunostinte avansate de WordPress, poti folosi in scurt timp o alta platforma care se bazeaza pe template-uri si pe editor build-in. 

Concluzia la care am ajuns a fost ca instrumentele pe care le-am descoperit si pe care le folosesc astazi, m-au ajutat sa scurtez procesul, sa creez site-uri cu un design mai dinamic si sa folosesc mai putine plugin-uri. 

Paradoxul face ca descoperind o gama variata de plugin-uri, instalez mai putine pe site. Explicatia este simpla, exista  pluginuri complexe care rezolva din start mai multe probleme.  

Este valabila si pentru editor. Spre deosebire de temele clasice de WordPress care folosesc o suita de pluginuri pentru design si alte functionalitati, un editor de top ofera aceste optiuni in sistemul drag and drop. Ceea ce inainte rezolvam prin incercari repetate si costisitoare, se rezuma acum la o instalare si un abonament lunar.  

Singura problema pe care o ridic atunci cand exista atatea optiuni este ce platforma sau editor sunt potrivite pentru site-ul pe care trebuie sa-l creez.  

Acestea fiind spuse, pentru mine, revenirea la Web Design in cadrul echipei KodingTech a fost o alegere buna, care m-a facut sa constientizez ritmul alert in care s-a dezvoltat tehnologia in acesti doi ani de absenta, dar si importanta unei echipa gata oricand sa iti sara in ajutor. 

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea