Koding Tech Select Episodul 19

Share This Post

Asa cum v-am obisnuit, daca e miercuri e KodingTech Select, adica noutatile ultimei saptamani, comentate pe bune, LIVE, pe YouTube, de la 19.00.  Avem si in aceasta saptamana stiri interesante, pe care le regasiti mai jos.

Insa, inainte de a incepe turul super stirilor, va dam de veste ca toata nebunia de pe piata crypto ne-a starnit interesul. Asadar, am dedicat editia de maine a Koding Connect Blockchain-ului. Incercam sa deslusim misterele sale si sa aflam daca Blockchain este sau nu viitorul. Am pregatit informatii interesante, asa ca nu rata, maine, de la 19.00, Koding Connect 43- The Blockchain Theory, Live, pe Canalul de YouTube KodingTech.  

Acum, inapoi la noutatile de care aminteam la inceput:

Google lucreaza de zor la proiectul Google Starline, un videochat 3D. Adica o cabina foto cu lumini, senzori si un ecran, care ii va face pe cei care il utilizeaza sa se simta ca si cum ar fi, in realitate, fata in fata cu interlocutorul. Sa fie acesta oare viitorul meeting-urilor in marile companii?  

Vestea ca Google deschide primul magazin fizic la New York ne-a luat prins surprindere, mai ales in contextul pandemiei. Insa, ni se pare o idee interesanta, avand in vedere faptul ca magazinul va prezenta produsele Google, va beneficia de un loc de preluare a comenzilor online de catre clienti, iar personalul Google va sustine, in cadrul magazinului, ateliere despre cum poti profita de toate avantajele produselor si serviciilor lor.  

China interzice tranzactiile cu crypto pentru institutiile financiare, aducand ca principal argument pentru aceasta decizie volatilitatea acestora. Daca aceasta decizie a influentat sau nu graficele ultimelor zile, comentam diseara, de la 19.00, la Koding Tech Select.  

In cadrul unui raport al The Information aflam ca Netflix a contractat cativa veterani din industria jocurilor pentru a se extinde in aceasta zona. Informatia nu este validata oficial de Netflix, insa directia aceasta ni se pare cel putin interesanta. Nu stim voi, dar noi de abia asteptam declaratiile oficiale.  

Glovo a semnat un acord cu Delivery Hero, care deţine Foodpanda, pentru achiziţia operaţiunilor din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Serbia pentru 170 de milioane de euro. Pe scurt, Glovo vrea monopol pe piata aplicatiilor de acest tip. Benefica sau nu aceasta mutare, analizam impreuna diseara, de la 19.00. Chat-ul YouTube este deschis, deci va asteptam cu intrebari si comentarii.  

Se pare ca data centerele din intreaga lume se confrunta cu o noua provocare- o vulnerabilitate in cadrul unuia dintre cele mai utilizate produse VMware. Este vorba despre vCenter Server, tool-ul folosit pentru a administrarea VMware vSphere si ESXi host, cele mai populare solutii de virtualizare de pe piata. Pentru linistea tuturor sysadminilor din lume, oficialii companiei, declara ca situatia a fost rezolvata. Iar noua ne ramane doar sa speram ca pagubele nu au fost semnificative.  

Google a lansat ieri, oficial, un nou sistem de operare numit Fuchsia disponibil pentru un singur device: Google Home Hub. Ce vrea Google sa demonstreze cu aceasta lansare, discutam diseara de la 19.00, live, pe Canalul de YouTube KodingTech, acolo unde va invitam si pe voi sa ne fiti alaturi.  

Iti lasam link-ul emisiunii aici si te indemnam sa setezi si un Memento, ca sa fii sigur ca nu pierzi startul.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea