Koding Tech Select Episodul 18

Share This Post

Ultimele zile au adus o veste buna pentru noi toti: masurile de relaxare atat de mult asteptate au intrat in vigoare!  Iar pentru ca astazi elevii se intorc in banci, deci se anunta trafic intens, iti recomandam sa ne asculti diseara, de la 19.00, LIVE, pe Canalul de YouTube KodingTech. Iti prezentam, ca de obicei, cele mai noi stiri din tehnologie. 

Iata mai jos ce poti afla daca ne urmaresti:  

Identitatea lui Elon Musk folosita de catre scammeri pentru a fura peste doua mioane de dolari. Acum, spre deosebire de ‘printul din Nigeria’, daca te suna Elon Musk nu mai are rost sa stai sa te gandesti. Eventual ii faci transfer pe Revolut ca sa fii sigur ca nu pierzi oportunitatea. 

A aparut o noua aplicatie numita ‘NewNew’, care pare inspirata dintr-un episod ‘Black Mirror’. Aplicatia, care se auto-intituleaza ‘human stock market’, te lasa sa iti inchiriezi o persoana reala, care in schimbul unor sume de bani, va lua deciziile pe care i le dictezi. Un fel de Sims, dar in viata reala.  

Daca tot am discutat data trecuta despre lansarea ”platformei” lui Donald Trump, am revenit la subiect si in aceasta editie. Cifrele spun ca Blog-ul fostului presedinte nu reuseste sa creeze la fel de mult engagement precum platforma Twitter.  Totusi, sa ii mai dam putin timp, cu siguranta fostul Presedinte si echipa sa va remedia problema lipsei de engagement. Prin ce metode, ramane de vazut.  

Consiliul Concurenței din Italia aplica sanctiunea de 100 milioane euro pentru practicile anticoncurentiale ale Google referitoare la Android Auto. Consiliul declara ca Google a impedicat Enel X Italia, producatorul aplicatiei de incarcare a masinilor electrice JuicePass, sa fie listat in platforma. Despre aceasta situatie Google afirma ca nu a facut nimic rau intentionat. Sa-i credem pe cuvant?  

Un manager de la Goldman Sachs a demisionat dupa ce investitia sa in Dogecoin i-a adus milioane. Nu stim insa daca se aplica aici zicala ”banii iti iau mintile” sau decizia a fost de fapt bine gandita si calculata.  Va asteptam de la 19.00, pe chat-ul LIVE-ului emisiunii, sa ne spuneti parerea voastra. 

Facebook testeaza fereastra pop-up care te alerteaza cu privire la faptul ca nu ai citit continutul pe care tocmai urmeaza sa il distribui.  Astfel, platforma isi propune ca prin intermediul acestei alerte sa reduca raspandirea de fake news.  Daca va avea sau nu efect, ne dam cu parerea diseara de la 19.00, la Koding Tech Select Episodul 18.  

Reteaua de sali de sport Wordclass a fost sanctionata cu 2000 euro pentru transmiterea cererii de demisie a unui angajat pe un grup intern de WhatsApp, in care erau prezenti toti angajatii companiei. Astfel, autoritatile au constatat ca membri grupului au avut acces neautorizat la date cu caracter personal. Aparent incep sa se miste si in Romania lucrurile privind GDPR.  

E-Bay permite cumpararea de NFT din anumite categorii prin intermediul platformei sale si se arata dispusi sa accepte in viitorul apropiat plati in criptomonede. And this is just the beginning!  

Se pare ca Google planuieste sa incheie epoca parolelor. Din motive de securitate, spun ei. Avem si noi o parere despre asta, asa ca stati pe aproape diseara.  

Dupa cum spuneam la inceput, se anunta trafic asta seara. Asadar, este o ocazie buna sa ne asculti si sa te pui la curent cu ultimele noutati din tehnologie. Nu ezita sa comentezi alaturi de noi in sectiunea chat din LIVE, asta doar daca esti pasager. Nu te incurajam deloc sa faci asta daca ai calitatea de conducator auto. 

Ne poti urmari aici, LIVE, de la 19.00, iar pana atunci poti seta un Memento, ca sa fii sigur ca nu ratezi acest Episod din Koding Tech Select 18.  

Pe curand!

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea