Koding Tech Select Episodul 17

Share This Post

Bine v-am regasit la rubrica saptamanala #madeincotroceni: Koding Tech Select. Strangatori de fel, am cules pentru voi cele mai importante dintre stirile care au aparut in ultima saptamana. Informatii fresh, pe care le comentam ”pe bune”, diseara de la 19.00, LIVE, pe Canalul nostru de YouTube. 

 Pana atunci, aveti mai jos un preview al noutatilor pe care le am selectat pentru aceasta editie. 

In India, situatia legata de COVID19 ia amploare: Guvernul emite ordine de retragere catre platformele social media, referitor la criticile aduse asupra masurilor adoptate de autoritati. Aliniat sau nu cu discursul legat de libertati si drepturi, vedem in aceasta editie a Koding Tech Select.  

Fostul manager de cercetare de la Google, Samy Bengio, a fost angajat de Apple pentru a se ocupa de supravegherea noii unitati de cercetare AI. Avand in vedere faptul ca Bengio a supravegheat inainte echipa de etica a inteligentei artificale a Google, speram doar ca va avea intelepciunea de a nu incalca clauzele de confidentialitate specificate in contract.  

The Colonial Pipe, cea mai mare conducta petroliera din US a fost victima unui atac cibernetic care a oprit transportul de petrol din zona Golfului catre piete importante ca Washington sau new York. Atacatorii sunt parte a unui grup de atacatori cibernetici numit DarkSide si declara ca au sustras aproximativ 100 de gigabytes de date, in doar doua ore. Ce masuri ia Administratia Biden in acest caz si cum influenteaza acest eveniment pretul petrolului, discutam impreuna, diseara, de la 19.00.  

YouTube ne dezvaluie un mic preview al planurilor lor de a face platforma ”more shoppable”. Practic YouTube urmeaza sa introduca un nou feature interactiv care va da posibilitatea utilizatorilor sa afle mai multe despre produsele pe care le vad pe ecran doar cu un click. Functia va fi cu siguranta mult mai utila marketerilor decat utilizatorilor, carora le uram multa inspiratie in procesul creativ. 

La doar zece zile de la lansare dispozitivul AirTag Apple a fost piratat de catre un cercetator german care a reusit sa modifice softul dispozitivului de gasire a obiectelor pierdute astfel incat utilizatorul sa fie redirectionat la o alta adresa. Subiectul este interesant de urmarit pentru a vedea reactia Apple in acest sens si ce imbunatatiri vor face in viitor referitor la acest dispozitiv de altfel util.  

In concluzie, ne vedem si ne auzim diseara LIVE, pe Canalul de YouTube KodingTech, link-ul de aici, pentru a comenta impreuna cele mai noi stiri din tehnologie. 

Avem chef de vorba, asa ca va provocam sa ne adresati intrebari in sectiunea de comentarii.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea