Barbara Streissand și ultima generație de SSD-uri

Share This Post

Așa cum Barbara Streissand insista că are mîini frumoase ca să uite lumea de nasul ei imens, unii producători de hard-disk-uri și SSD-uri inventează noi unități de măsură pentru a-și promova cumva marfa.
Povestea începe de la momentul în care Seagate și Western, ajunși singurii productori de HDD-uri după preluari succesive, și-au dat seama ca erau pe cale să fie sufocați de producătorii de SSD-uri. Cum ar veni, riscă să rămână ei singuri cu hard-diskurile lor.
Piața HDD-urilor este într-un continuu declin de la apariția SSD-ului. În ultima vreme ritmul este tot mai accelerat, alimentat fiind de costurile de producție tot mai mari pentru HDD și ieftinirea memoriilor NAND. Așa că cei doi giganți au început să scoată ultimii bani de la ciorap și să investească în business-ul de SSD-uri, ca să țină pasul cu lumea din jurul lor. Le va fi greu sa fie primii, dar vor și ei o felie de plăcintă, prin urmare sunt dispuși să devină creativi ca să fie iarăși băgați în seamă.
Și ajungem la mîinile frumoase. Seagate lansează un SSD m2 de 2TB pentru enterprise. Dar pentru că nu se poate lăuda cu viteze la fel de mari cu ale competitiei, se laudă cu altceva: consumul mic de curent electric al SSD-ului. În timp ce majoritatea producătorilor vorbesc de SSD-uri cu viteze medii de acces de 90,000 IOPS pe secunda, Seagate anunță SSD-ul de 30.000 IOPS… per Watt. Deci, nu știm cât de repede se mișcă, dar un lucru e sigur: consumă puțin.
O idee bună de marketing până la urmă.
P.S.: Ce-ai zice de 1TB de stocare în cloud ? (fără SSD, fără HDD). Se poate, cu Office 365. Detaliile sunt aici.

More To Explore

KodingTech

Noul Microsoft Planner

Atunci când vorbim despre Microsoft 365 si toate instrumentele disponibile, primul cuvânt care ne vine in minte este ‚colaborare’. Toate aceste instrumente sunt construite astfel

Uncategorized

Copilot pentru Windows in Romania

Daca folosești Windows 11, si ai făcut ultimul update 22H2, atunci avem vesti bune pentru tine! (daca nu ai update-ul disponibil, poți grăbi procesul înrolându-te