Koding Tech Select Episodul 10

Share This Post

Intr-o lume in continua miscare, sa fii la curent cu tot ce se intampla e o adevarata provocare pentru fiecare dintre noi. Acesta este motivul pentru care realizam saptamanal Koding Tech Select, o selectie de stiri din tech si nu numai, tocmai buna de ascultat in drumul spre casa, care sa te ajute sa ramai conectat la noutatile din lumea intreaga.  

Am identificat si in aceasta saptamana o multime de noutati, dintre care le-am selectat pentru voi pe cele mai importante. Daca ne vor imbunatati existenta sau daca, din contra, ne pot fi in vreun fel daunatoare, vedem astazi de la 19.00, la Koding Tech Select Episodul 10, LIVE, pe Canalul de YouTube KodingTech.  

Google lanseaza Threadit, un soi de ‘TikTok for Work’. Instrumentul le ofera utilizatorilor posibilitatea de a lucra mai eficient pe proiecte, permitand trimiterea de inregistrari video scurte intre membri echipelor. In teorie, aceasta metoda este mai eficienta decat un email sau un mesaj in chat si mai rapida decat organizarea unui meeting online. In momentul de fata Threadit este disponibil ca extensie de browser. 

Se zvoneste ca Microsoft doreste sa cumpere Discord pentru 10 miliarde de dolari. Microsoft este intr-o etapa in care cauta sa achizitioneze companii bazate pe comunitati (TikTok, Pinterest) pentru a-si promova mai eficient produsele si servicile. Spre deosebire de majoritatea platformelor, unde reclamele sunt principala forma de monetizare, Discord are implementat un model de subscriptie, unde pentru 10$ pe luna le ofera utilizatorilor o serie de beneficii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care platforma este atat de populara. 

In ultima perioada au tot aparut discutii legate de situatii ipotetice in care doua persoane care locuiesc in aceeasi locuinta, care intra in acelasi timp in meeting-uri job related pot reprezenta un risc de securitate. Mai mult, au fost situatii punctuale in care selfie-uri facute in ‘home office’ expuneau date sensibile. Ca sa intram in rand cu lumea pagina ministrului apararii a postat o serie de poze, de ultima sedinta, in care apar date de logare si numere de telefon ale unui call center al Armatei 😊. Tare, nu? 

Facebook explica, oarecum, ‘bratara’ pe care a anuntat-o saptamanile trecute. Aparent este un dispozitiv electromiografic, adica poate sa interpreteze miscarile palmei si sa le traduca in comenzi digitale. Avand in vedere ca dispozitivul nu va fi lansat mai devreme de 5 ani ma intreb care e rostul, nu o sa fie totul pe baza de 7G conectat direct la sistemul nervos? De curiozitate, o sa mearga Swipe pe Tinder fara sa atingi dispozitivul? Tare. Nu oi fi eu (@Ioan) speriat de faptul ca tehnologia o sa ne conduca, dar stau si imi imaginez ca in 10 ani, in drum spre munca, in metrou, o sa vad randuri de oameni cu HoloLens si bratara Facebook dand din maini intre statii. Nu ca acum ar fi ceva diferit. Mai rar om care sa nu stea lipit de display, cu febra musculara la degetul mare. 

Alte stiri de luat in seama: 

Trump isi face social media -> link

O comparatie intre solutiile de gestionare a parolelor -> link.  

Poti vizualiza, LIVE, Episodul 10 din Koding Tech Select aici si nu uita sa iti setezi un Memento pentru ca YouTube sa te alerteze atunci cand incepem, astfel esti sigur ca nu ratezi nicio informatie. 

Iar daca ai uitat de grupul care te ”pune zilnic la curent” cu cele mai importante noutati, ai aici un link la care poti da Join.  

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea