Koding Tech Select Episodul 9

Share This Post

V-ati obisnuit deja cu faptul ca, daca e miercuri, e Koding Tech Select, adica selectia noastra saptamanala, #madeincotroceni, de stiri din tech. Regasiti mai jos cele mai importante subiecte pe care le-am cules in cadrul incursiunii noastre prin site-uri de tech relevante si newslettere. 
  1. NVIDIA promitea ca, datorita restrictionarii hash rate-ul pe modelul RTX 3060, minerii vor fi descurajati sa o foloseasca in acest scop. Asta pana la ultimul driver update in care ‘din greseala’ a fost eliminata aceasta restrictie. Modelul s-a vandut extrem de bine. Deci, greseala sau nu? 
  1. Rusia ameninta sa blocheze Twitter, daca acestia nu se conformeaza cerintelor de cenzura. Public, Rusia cere eliminarea continutului care include pornografie, droguri si sinucidere, dar asa cum am spus si saptamana trecuta, motivul atacului impotriva retelelor sociale este blocarea continutului pro Alexei Navalny. 
  1. Microsoft lanseaza ‘Low Bandwith Mode’, care isi propune sa imbunatateasca meetingurile realizate prin conexiuni slabe la internet. Atunci cand participi intr-un video call, cu cat sunt mai multi participanti cu atat cerintele de bandwith cresc, astfel, fara o conexiune buna la internet este foarte probabil sa apara intreruperi. Avand in vedere ca Microsoft Teams este folosit si de front-workeri, care sunt lucratori ce acceseza serviciul de ‘pe teren’, in conditii mai putin decat ideale, aceasta imbunatatire este extrem de utila. Functionalitatea va fi lansata luna aceasta. Mai mult decat atat, Microsoft lucreaza si la eficientizarea consumului de CPU/RAM. 
  1. Netflix adauga un gen de MFA prin email sau sms pentru a verifica daca utiliatorul conectat locuieste in acelasi imobil cu proprietarul contului. O incercare de a limita situatiile in care un cont este folosit de mai multe personae. Netflix and chill buy your own subscription. 
  1. Intr-o miscare fara precedent Apple va permite preinstalarea de aplicatii locale pe dispozitivele vandute in Rusia, incepand cu 1 aprilie. Presiunile au functionat. Asa cum in 2019 Apple a updatat aplicatia Maps astfel incat sa afiseze Crimea ca regiune Ruseasca, nu Ucraineana.  

Ei bine, dupa aceasta trecere in revista a subiectelor despre care ne dam cu parerea asta seara, de la 19.00 pe canalul de YouTube KodingTech, nu ne ramane decat sa lasam aici linkul emisiunii si sa te invitam sa setezi un Memento, pentru a permite YouTube iti transmita alerta odata cu inceperea LIVE-ului. 

Also, daca vrei sa fii la curent, in fiecare zi, cu cele mai noi stiri din tech&business, te poti alatura grupului Business Tech Connect.  Gasesti acolo o gramada de noutati pe care, cu siguranta, nu ai vrea sa le ratezi.  Stay on top of your competition! 

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea