Steve Jobs se răsucește

Share This Post

Dacă era printre noi azi dimineață, Steve Jobs ar fi măturat pe jos cu managerii Apple într-o buclă infinită, in centrul mirificului sediu One Infinite Loop  din Cupertino.
Motivul? Noul iPhone 7, care inovează complicând.
Avem așadar un nou telefon la preț de pornire 645 USD (cam 650 Euro la noi) cu următoarele noutăți:

 • Protecție IP67, adica rezistă la un duș rece. Asta făcea Sony acum 3 ani, sau telefonul de 200 Euro de pe un birou din sediul Koding – un Moto G3 scufundat prin bălți de munte (model pe care Lenovo îl strică la noul Moto G4 – fără Corning Glass și protecție mai slabă la apă, dar asta e altă discuție)
 • Camere: nimic nou. Huawei are deja camere [update] cu software Leica pe telefonul lor P9. Beat that, Apple.
 • Flash în 4 culori: există un studiu științific în manualul de fizică optică pentru gimnaziu, din care afăm că lumina albă conține toate culorile. Inclusiv pe cele 4.
 • Camera pe față este de 7Mpx. Selfie-urile vor fi un pic mai bune, dar din nou, cursa megapixelilor pe camere a început cu câțiva ani în urmă, când deja nu prea mai era nimic de pus pe un telefon. Altii au pus camere de selfie și mai mari.
 • Același ecran: aceeași rezoluție, un color space mai bun, culori mai intense, 125% sRGB ceea ce e INUTIL, dar marketingul vinde. Pariem că vor fi și mai intense la iPhone 8?
 • Procesor mai puternic: e bine, dar ce facem cu bateria ? Care este la același nivel de aproape-o-zi automonie.
 • Ceea ce ne aduce la principala inovație anunțată de Apple: au renuntat la mufa jack pentru căști. Conectezi căștile la mufa de încărcare a bateriei. Dacă ești printre non-hipsterii care mai folosesc căști jack, jeez, îți revii la normal folosind un elegant adaptor alb. Dar numai când nu îți încarci bateria. Adică doar în prima parte a zilei.

Apple pariază pe viitorul căștilor bluetooth și poate că va fi așa, când bateriile vor ține suficient de mult ca să nu încarci căștile zilnic. Sau este un pariu pe un nou produs scump cu rol de status-simbol – carte câștigătoare pentru Apple până acum.

“That’s been one of my mantras — focus and simplicity. Simple can be harder than complex; you have to work hard to get your thinking clean to make it simple.”

Iphone7 different colors camera procesor tehnologie analizata de Koding
Sursa foto: AOL

LATER EDIT:
După era de așteptat, acest articol a generat dispute. Chiar și printre noi 🙂
Pentru că suntem deschiși la orice opinii, adăugăm aici și părerile contrare:

 • noul iPhone are performanțe CPU cu 40%  mai mari decât procesorul vechi, A9, și 50% în plus la GPU
 • cele două camere din spate fac posibile niște prelucrări mai performante decât un aparat foto
 • noul home button (tactic engine API – acces programatic la butonul de home)
 • design

FIecare echipa are nevoie de susținere. Tu de care parte ești?

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea