Microsoft Copilot Studio

Share This Post

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile de la birou.

Daca vrei sa arunci o privire peste experienta nativa, out-of-the-box, cu care vine Copilot for Microsoft 365, atunci vizitează aceasta pagina pe care am creat-o pentru a înțelege mai bine integrarea cu principalele servicii din Microsoft 365 -> kodingtech.com/copilot/.

Zilele trecute, Microsoft anunță oficial ‘Microsoft Copilot Studio’. O soluție care iți permite sa personalizezi experienta AI si sa aplici aceasta tehnologie pe scenarii specifice folosind datele din organizația ta.

O schimbare majora este faptul ca trecem de la modelul ‘întrebare – răspuns’ la niște scenarii mai aplicate. Copiloți care pot fi activați de anumite evenimente si care sa automatizeze sau sa dirijeze procese de business complexe.

Sa luam un exemplu in care copilotul este declanșat de sosirea unui email. Acesta va analiza detaliile persoanei care a trimis mailul, va verifica conversatiile anterioare si va încerca sa găsească un context pentru respectivul mesaj. Daca acest email este o cerere de cotație, va verifica automat stocurile si va răspunde in consecință.

Alte scenarii pe scurt:

  • Administrarea tichetelor – ajutor pe întregul proces, de la deschidere pana la închidere si follow-up.
  • Oboarding pentru angajații noi – o serie de task-uri si schimb asistat de cunoștințe pentru a face integrarea noilor colegi mai rapida si eficienta.
  • Clarificări oferte – informații despre stocuri, preturi, dar si întrebări din documentația specifica a produselor.

Așa cum am amintit deja, toate scenariile pot fi construite cu ajutorul informațiilor din interiorul companiei. Avem la dispoziție conectori pentru diverse surse incluzând website-uri publice, SharePoint, OneDrive dar si alte surse 3rd party. Nu suntem însa limitați de conectori predefiniți, putem trage informații cu ajutorul API.

Daca vrei sa stai la curent cu noutățile referitoare la Copilot Studio abonează-te completând formularul Microsoft, aici.

More To Explore

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea