Kodingtionary: diferenta dintre Power Pivot, Power Query si Power BI

Share This Post

E vorba de putere in fiecare caz, dar folosita diferit de la o situatie la alta. Stiti voi, informatia=putere, e bine sa ai la indemana si instrumentele de manipulare a informatiei… digitale, desigur.
Power Query: un instrument care le permite userilor sa extraga date din diverse surse, sa le manipuleze in forma care le convine si sa le incarce in Excel. Este un tool de tip Extract, Transform, Load, care functioneaza ca un add-in de Excel.

Power Pivot: o componenta de modelare a datelor in-memory care permite stocarea datelor la un nivel mare de compresie, precum si calcule sau agregare la viteza foarte mare. Este disponibil in Excel si poate fi folosit pentru a crea un model de date. Power Pivot poate incarca singur datele sau poate primi date prin Power Query. Este foarte similar cu modelul tabular SSAS (SQL Server Analysis Services), un fel de versiune la nivel de server a Power Pivot.
Power View: un instrument interactiv de vizualizare. Ofera o interfata drag-and-drop de construire rapida si simpla a unor vizualizari de date in documente Excel (folosing modelul de date Power Pivot).
Power BI: un set de instrumente in cloud care le permit Power Map drag and drop interface recomandare Kodingutilizatorilor sa isi administreze propriile nevoi de business intelligence. Se bazeaza pe produse Microsoft’s Office 365 si SharePoint Online, prin Excel 2013. Include Power Query, Power Pivot si Power View. Power BI (cu O365 si SharePoint Online) ofera un site pe care utilizatorii pot incarca si distribui continutul creat chiar de ei, pot administra cai de acces catre surse de date enterprise, pot implementa refresh pe date.
Power BI are un feature foarte James-Bond/sci-fi/high tech: interogare prin limbaj natural a modelelor de date, in genul: “vanzari de sabii laser in sistemul Quantas clienti Jedi Q1” – si zbang, apare graficul pe ecran. Foarte bun pentru prezentari la sefi sau la actionari. Un exemplu este disponibil in filmul demo-ului NOD, “O zi din viata unui agent secret.”
Puterea sa fie cu voi.

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea