Scenariu de utilizare a recent introdusei politici de colaborare externa din Azure Active Directory

Share This Post

Dacă, asemenea Koding (și 80% 95% /edit in 2020 / din companiile aflate în top 500 Fortune) și businessul tău folosește tehnologie Microsoft Cloud, atunci, s-ar putea ca următoarea noutate să ți se pară foarte cool. Este vorba despre politica de colaborare externă din Azure Active Directory.

Înainte de a vorbi despre noua politică, clarificăm ce este Azure AD și cum poate fi folosit.

În cazul în care nu îți sună cunoscut, află că din moment ce utilizezi platforma Office 365, ai automat acest serviciu unic care include administrare bazată pe cloud și management de securitate. Utilizând varianta basic, te poți bucura de:

  • managementul accesului dat userilor, pe baza grupurilor create;
  • proces de resetare a parolelor pentru aplicatii din cloud, facut direct de utilizatori
  • publicarea aplicațiilor web on-premise utilizând Azure AD

Cum funcționa până acum politica de colaborare externă în Azure AD și ce opțiuni i s-au adăugat?

Până acum, colaborarea cu utilizatori externi la nivel de grup era posibilă, dar limitată la partajarea documentelor existente în librării, fără a permite accesul la alte resurse sau aplicații, cum ar fi Teams, Calendarul sau Plannerul. Acum, noua politică de management B2B a serviciului Azure AD, oferă setări de colaborare externă pe bază de domenii, care să permită accesul comun, la aceste resurse.
Opțiunile de colaborare din care poți alege sunt:

  1. Permisiune de a trimite invitații către orice domeniu (cea mai generoasă permisiune)
  2. Interzicerea trimiterii invitațiilor către anumite domenii (probabil va fi permisiunea cea mai utilizată)
  3. Permisiunea de a trimite invitații către aumite domenii (cea mai restricitivă permisiune)

De ce este importantă această modificare pentru companiile digitalizate și cum e implementată de Koding?

Pentru Koding, această nouă politică se potrivește perfect culturii și contextului în care colaborăm: s-au strâns în jurul nostru în mod organic, companii și inițiative cu ale căror forțe ne unim pentru a livra proiecte complexe. Fie că este vorba de management de arhitectură cloud, ecommerce, sau deBunnyshell logo architecture cloud management solution sign, ne bazăm pe parteneri cu specializări nișate, experiență dovedită și compatibilitate la nivel de principii de business.
Pentru a simplifica colaborarea cu ei și pentru a păstra la maxim nivelul de securitate, vom alege permisiunea de a trimite invitații de colaborare externă către anumite domenii. Deocamdata știm cu care vom începe: @bunnyshell.com, @thestartups.eu, @steelshot.ro, @pleisty.com.
Având în vedere faptul că avem la dispoziție 60 de astfel de domenii, lista rămâne deschisă. Și nu ne-ar mira să avem printre ele, companii din topul menționat la început.

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații