Koding Tech Select Episodul 7

Share This Post

Daca e miercuri, e KodingTech Select, ziua in care punem cap la cap cele mai importante subiecte din Tech si ne pregatim sa le dezbatem LIVE, pe YouTube, de la 19.00. 

Regasiti mai jos selectia de noutati despre care discutam astazi: 

KodingTech Select
  1. Microsoft si Niantic creaza un demo de Pokemon GO folosind HoloLens in care ai posibilitatea sa hranesti pokemoni cu fructe de padure. Grozav, nu? Black Mirror for the win! Revenind, tehnologia este impresionanta, dar poate ca alegerea demo-ului nu a fost foarte inspirata. Tehnologia anuntata este Microsoft Mesh care transforma modul in care au loc meetingurile online. 
  2. SoundCloud adopta un nou model de monetizare pentru artisti. Pe scurt, acestia devin prima platforma care directioneaza platile utilizatorilor direct catre artistii preferati. Modelul se aplica pentru artisti independenti, nu pentru cei care lucreaza cu case de productii.  
  3. Se stia de ceva timp ca tehnologia 5G va ocupa spatiu pretios in interiorul telefoanelor mobile, reducand astfel dimensiunea bateriei. La sfarsitul anului trecut s-a observat de asemenea faptul ca 5G, in sine, are un impact major asupra consumului de baterie. IOS incerca sa rezolve aceasta problema cu o setare numita ‘Smart Data Mode’ , care va folosi 5G doar cand este nevoie de viteze superioare. Android nu a propus inca o solutie.  
  4. In coltul din stanga hackerii chinezi, iar in coltul din dreapta Microsoft Exchange. Chinezii ataca folosind 4 vulnerabilitati din Exchange Server. Microsoft raspunde cu patchuri care sa rezolve problemele. Lista exploiturilor
  5. 59GB date din platforma Gab au fost ‘hackerite’ folosind SQL injection. Asta se intampla cand nu te uiti la Koding Connect 34-35-36 – The ABC of Cybersecurity ☹.  Discutam pe acest subiect live

Acum ca am facut o trecere in revista, ne ramane doar sa lansam invitatia de a ne urmari aici

Nu uita de Subscribe, iar daca tot esti acolo apasa si butonul Seteaza un memento, ca sa fii notificat atunci cand incepe emisiunea.  

More To Explore

KodingTech

Cum pot atacatori sa ocoleasca MFA?

In comunicările anterioare, am tot punctat ca una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja datele (atât ca business, dar și personal) este implementarea