Koding Tech Select Episodul 21

Share This Post

O noua saptamana, o noua editie Koding Tech Select. Am ”colectat” si in aceste ultime sapte zile noutati interesante pe care le dezbatem diseara, de la 19:00, LIVE, pe YouTube. Asa cum ne-am obisnuit, ”gigantii” Google, Facebook, Tesla sau Microsoft ”tin prima pagina” a publicatiilor de stiri. Asadar, haide sa vedem, pe scurt, despre ce discutam diseara: 

U.S. Securities and Exchange Commission il trage de urechi pe Elon Musk, certandu-l putin referitor la tweet-urile sale care manipuleaza piata investitiilor. 

Si daca am tot discutat in ultimele editii despre Donald Trump si al sau blog, nu puteam rata stirea referitoare la inchiderea blogului sau care a ”disparut” brusc. Cu privire la acest subiect, Consilierul Jason Miller, a declarat ca nu va exista o revenire a blog-ului, pentru ca acesta a fost doar o parte a proiectului la care se lucreaza. Sa fie acesta un esec neasumat marca Trump? Vedem diseara, de la 19.00, LIVE, pe YouTube

Tesla a inregistrat de curand trei marci comerciale noi pentru servicii de restaurant. Nu se stie sigur inca ce are Tesla in plan referitor la acest aspect, insa daca ne amintim bine, in 2018, Elon Musk declara faptul ca intentioneaza sa deschida un drive-in in noile locatii Tesla Supercharger din Los Angeles. Ramane de vazut daca este vorba doar despre atat sau Tesla are planuri mult mai mari in acest sens. 

Taxi-urile Waymo pot fi comandate de acum din Google Maps. Waymo foloseste pentru transportul de pasageri doar vehicule fara sofer, acest serviciu fiind in faza de test, in zona Pheonix. Viitorul suna bine? 

Si cum nu trece nicio editie fara partenerul nostru Microsoft, vestea buna este, astazi, legata de Windows. Asadar, Microsoft anunta lansarea cu surle si trambite a noului Windows 11. Nu stim voi, dar noi de abia asteptam sa il testam! 

Guvernul Francez a anuntat planuri de salvare a micilor afaceri afectate de pandemie prin intermediul AI. Francezii planuiesc sa utilizeze tehnologia AI pentru a coordona datele de la biroul său fiscal, Ministerul Economiei, Securitatea Socială și Banca Franței, care vor ajuta la identificarea companiilor care au nevoie de asistență. Voila! O initiativa guvernamentala demna de anul 2021. Deci, pe cand si la noi?

Pare ca Presedintele El Salvadorului intelege exact notiunea de early adopter si declara ca isi doreste ca tara sa sa recunoasca cryptomonedele ca un mijloc legal de plata, cu acelasi statut ca cel al dolarului american.

Apple ne surprinde din nou (sau nu) si lanseaza ceasul pe care il vei putea controla prin gesturi sau prin modul in care il privesti. De abia asteptam reactiile colegilor nostri fani wearables la auzirea acestei vesti.

Iata ca a venit si momentul mult asteptat, Google, Microsoft si Mozilla s-au unit pentru a dezvolta extensii de browsere standardizate. Finally! 

Acestea fiind spuse, ne ramane doar sa lasam aici link-ul emisiunii de diseara si sa va invitam, de la 19.00, pe Canalul de YouTube KodingTech, acolo unde vom dezbate ”pe bune” subiectele de mai sus. 

Nu uitati sa setati un Memento, daca vrei sa nu ratezi editia de astazi si Subscribe daca vrei sa fii la curent si cu alte noutati de la noi.

More To Explore

KodingTech

Importanta serviciilor IT externalizate

Activitatea de la birou a devenit tot mai dependenta de buna funcționare a componentelor IT. Fie ca vorbim de soluții standard precum laptop-uri sau stații

Uncategorized

Microsoft Copilot Studio

Știm deja ca soluțiile de tip AI (inteligenta artificială) încep sa fie tot mai prezente in viata de zi cu zi, dar si in activitățile